Viimeisetkin yli 20 asteen lämpötilat ovat pyyhkiytymässä pois sääkartoilta – "Puhutaan syksyisistä vuorokausista"

Sateet yleistyvät, eikä syksyn alkukaan ole poissuljettu tällä viikolla 7:31
Sateet yleistyvät, eikä syksyn alkukaan ole poissuljettu tällä viikolla – katso lukijoiden ja katsojien lähettämät upeat kuvat!

Suomen pohjoisosissa syksy olisi tavanomaisesti tähän aikaan vuodesta jo käynnissä tai alkamaisillaan. Tällä viikolla Suomi tasapainottelee kesäisten ja syksyisten vuorokausien välillä. 

Viikonloppu oli tavanomaista lämpimämpi. Esimerkiksi Länsi-Lapissa Pellossa sekä Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella mitattiin lauantaina liki 24 astetta – sunnuntaina puolestaan länsirannikolla Porissa ja Raumalla.

Lämpimän sään ansiosta myös Suomen sisävedet lämpenivät viikonlopun aikana aavistuksen verran, ja sisävesien lämpötila on ollut eteläisimmässä suomea liki 20 astetta. 

– Vinkki viilentyviin säihin: Vesi säilöö lämpöä pidempään kuin maa, eli iltaisin voi olla hyvä uintisää, kun vesi on lämmintä, vaikka ilma viilenee. 

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, millaisia lämpötiloja on tämänhetkisen ennusteen mukaan lähipäiville luvassa. Videolla on myös upeimpia lukijoiden ja katsojien MTV Uutisille lähettämiä sääkuvia ja -videoita!

Joko syksy tekee tuloaan?

Alkuviikko on edelleen etenkin Oulun alapuolella lämmin, mutta tiistaista eteenpäin kylmä rintama tuo mukanaan myös Suomeen sateita ja viileää ilmaa. 

Joko voidaan sanoa, että syksy tekee tuloaan? Ehkä, sanoo meteorologi Jenna Salminen

Hän muistuttaa, että meteorologisen määritelmän mukaan syksystä voidaan puhua tilanteessa, jossa vuorokauden keskilämpötila on pidemmin aikaa alle 10 asteessa. 

– Laajalti jo perjantaina on sen verran matalat päivälämpötilat ja viileitä öitä, että syksyisitä vuorokausista puhutaan ainakin pohjoisen osalta.

– On siis mahdollista, että aivan pohjoisin osa maasta olisi syksyn kynnyksellä tällä viikolla, Salminen pohtii.

Länsi-Euroopan hillittömät helteet vaihtuvat rankkasateisiin – ovatko tulvat mahdollisia, Pekka Pouta? 5:40

Lue myös:

    Uusimmat