Lämpöistä ja kuivaa luvassa monta viikkoa! Pekka Pouta: "15 astetta menee rikki aika yleisesti"

Sää jatkuu melko lämpimänä ja kuivana kohti kesää, selviää tuoreesta kuukausiennusteesta.

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, että jo tämän viikon aikana korkeapaine voimistuu Suomen länsipuolelle ja parkkeeraa sen jälkeen Suomen ylle.

Kaikkein lämpimin ilma jää tosin Venäjän puolelle, mutta Poudan mukaan myös Suomi saa osansa siitä lähes ainoana paikkana Euroopassa.

– Päivälämpötilat kohoavat jatkuvasti lähemmäksi 15 astetta. Tämän kuukausiennusteen mukaan 15 astetta menee rikki aika yleisesti aina etelässä.

Jo eilen paukahti rikki tämän kevään lämpöennätys, kun Parikkalassa mittari kipusi 17,2 asteeseen. Poudan mukaan vielä ei kannata kuitenkaan odottaa kauhean lämmintä ja kuumaa säätä.

Pohjoisessakin päivälämpötilat voivat kivuta lähemmäksi 10 astetta. Yöt ovat kuitenkin kylmiä, ja esimerkiksi tällä viikolla on luvassa pakkasöitä.

Ensi viikolla myös föhn-tuuli saattaa tuoda mukavan lisän lämpötiloihin.

Keväisestä lämmöstä päästään todennäköisesti nauttimaan kuivassa säässä, sillä Pohjois-Lappia lukuun ottamatta seuraavat viikot näyttävät kuukausiennusteessa kuivilta.

– Kevät on vähän kuivempaa aikaa vuodesta. Jos ollaan vähänkään keskimääräistä kuivemmassa, niin se tarkoittaa, että on todellakin poutaista ja kuivaa.

Katso viiden vuorokauden ennuste yli 100:lle paikkakunnalle!

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä!

Lue myös:

    Uusimmat