Suomen ensimmäinen: Rovaniemellä vainajia kuljetetaan nyt erikoisvalmisteisella Teslalla

Älä tee näin, jos kohtaat ruumisauton liikenteessä 0:53
Älä koskaan tee näin, jos kohtaat hautajaisauton liikenteessä. Katso videolta vinkit sujuvaan ja turvalliseen kohtaamiseen liikenteessä.

Viimeiselle matkalle on nyt mahdollista päästä Suomessakin arvokkaan äänettömästi sähköautolla. Lapissa on otettu käyttöön saattoautoksi muunnettu Tesla.

Rovaniemellä ja Kemijärvellä toimiva Hautauspalvelu Luoma-aho on hankkinut käyttöönsä tiettävästi Suomen ensimmäisen täyssähköisen hautajaisauton.

Toimitusjohtaja Markku Luoma-aho kertoo MTV Uutisille saaneensa pari viikkoa sitten puhelinsoiton luottomieheltään Ville Niskaselta. Niskasen yritys, oululainen Mobile-Stars, myy ja tuo Suomeen saattoautoja, ja nyt eteen oli ilmestynyt todellinen harvinaisuus.

Päätös auton hankkimisesta syntyi nopeasti.

– Meille on aina ollut todella tärkeää, että kalustomme on kunnossa ja tyylikästä ja pystymme tarjoamaan vainajalle arvokkaan viimeisen matkan, Hautauspalvelu Luoma-ahon Nina Kauppinen toteaa.

Yritys on jo parin vuoden ajan voinut suorittaa osan ajoista sähköllä, sillä autovalikoimassa on myös pistokkeesta ladattava Mercedes-Benz. Sen toimintamatka sähköllä on kuitenkin vain kolmisenkymmentä kilometriä, millä ei Lapissa pitkälle pötkitä.

– Se riittää Rovaniemen keskusta-alueella hyvin. Esimerkiksi sairaalasta kappeliin siirtymiseen ja lyhyempiin siunausajoihin, Luoma-aho toteaa, mutta sanoo maakuntiin lähdettävän dieselin voimin.

Luoma-ahon mukaan hautajaisauto on yksi monista asioista, joihin liittyen ihmisillä on usein toiveita. Vaikka täyssähköistä kuljetusta ei yritykseltä olekaan aiemmin erikseen tiedusteltu, uskovat he niin käyvän nyt, kun auto on olemassa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ohikulkijat ihmettelivät

Tesla Model 3:sta saattoautoksi muutettu erikoisajoneuvo saapui Rovaniemelle eilen torstaina. Liikkeen eteen pysäköity auto herätti heti kiinnostusta ohikulkijoissa.

– Kyllä sitä useampi pysähtyi tuossa kuvaamaan ja ihmettelemään, Kauppinen kertoo.

Auto oli ensimmäistä kertaa ajotehtävissä perjantaiaamuna.

– Kyllähän se on ihmeellistä, kun autosta ei kuulu yhtään mitään, Luoma-aho sanoo.

Markku Luoma-ahon mukaan Tesla on ruotsalaisen Nilsson-korivalmistajan rakentama. Ajoneuvon hintaa Kauppinen ja Luoma-aho eivät kuitenkaan paljasta.

– Erikoisauto maksaa erikoisauton verran, he toteavat.

Lue myös:

    Uusimmat