Mainos

Viimeinen matka - Intian joukkoraiskattu tyttö tuhkattiin

Intian joukkoraiskauksen uhri on polttohaudattu kotimaassaan Intiassa.

23-vuotias nainen menehtyi eilen singaporelaisessa sairaalassa vakaviin sisäisiin vammoihin. Vainaja kuljetettiin lentokoneella takaisin kotimaahansa viime yön aikana. Kone laskeutui Delhin kansainväliselle lentokentälle aamuyön aikana.

Intian turvallisuusviranomaisten mukaan pääministeri Manmohan Singh oli vastaanottamassa vainajaa lentokentällä. Kuolleen nuoren naisen omaiset veivät vainajan arkun kotiin ambulanssilla, poliisisaattueessa.

Paikallisten lehtitietojen mukaan nuori lääketieteen opiskelija ja hänen miespuolinen ystävänsä joutuivat silmittömän väkivallan kohteiksi 16. päivä tätä kuuta. Pariskunta oli palaamassa elokuvista, kun kotimatkalla bussissa kuusi miestä pahoinpiteli heidät rautatangoilla ja raiskasi naista lähes tunnin ajan. Lopulta miehet heittivät parin ulos liikkuvasta bussista. Naisen ystävä loukkaantui vakavasti, mutta selviytyi.

Vaikeita vammoja saanut nainen leikattiin kolmesti Delhissä ennen siirtoa tehohoitoon Singaporeen.

Pahoinpitelyistä ja joukkoraiskauksesta epäillyille kuudelle miehelle luettiin eilen syytteet murhasta. Miehet ovat pidätettyinä. Poliisin mukaan kuutta kiinniotettua miestä voi odottaa kuolemanrangaistus.

Mielenosoitukset pysyneet rauhallisina

Viranomaiset pelkäsivät, että tieto uhrin kuolemasta aiheuttaisi Intiassa mellakointia. Sen vuoksi pääkaupungin Delhin kaduille lisättiin eilen tuhansia poliiseja partiointitehtäviin. Myös joitakin metroasemia suljettiin ja ajoneuvoilta kiellettiin pääsy Delhin keskustan pääväylille.

Mielenosoitukset ovat sujuneet kuitenkin rauhallisesti.

Viime päivinä eri puolilla Intiaa on järjestetty tapauksen johdosta suuria mielenosoituksia, joissa on vaadittu parannuksia naisten asemaan ja turvallisuuteen. Etenkin maan hallitusta vaaditaan tarttumaan tiukemmin naisiin kohdistuviin rikoksiin.

Ihmisoikeusaktivistien mukaan Intiassa monet seksuaalirikokset jäävät ilmoittamatta ja monet rikolliset tuomitsematta. Oikeusprosessit ovat myös tuskastuttavan hitaita.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.