Viime vuosi oli mittaushistorian kuumin Euroopassa – lämpötilat jatkavat nousuaan

2:24
Video: EU:lla tavoitteena ilmastoneutraalius vuonna 2050 – komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esitteli unionin uutta ilmasto-ohjelmaa

Vuosi 2019 oli EU:n ilmastoseurantapalvelun mukaan mittaushistorian toiseksi kuumin koko maapallolla. Euroopassa viime vuosi oli historian kuumin.

Copernicus Climate Service -palvelun mukaan se oli samalla päätös mittaushistorian tähän asti kuumimmalle vuosikymmenelle.

Mittaushistorian viisi lämpimintä vuotta ovat osuneet viidelle viime vuodelle.

Viime vuotta kuumemmaksi nousi vain 2016, jolloin maailman lämpötiloja kuumensi poikkeuksellisen voimakas El Nino -ilmiö. Ero kahden vuoden välillä jäi kuitenkin muutamaan asteen sadasosaan.

Euroopassa viime vuosi nousi kaikkein kuumimmaksi.

Maailmanlaajuisesti lämpötilat vuonna 2019 olivat 0,6 astetta lämpimämmät kuin keskiarvot vuosina 1981–2010. Verrattuna esiteolliseen aikaan lämpötilat ovat nousseet 1,1–1,2 astetta. Myös ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on jatkanut nousuaan. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja