SM-liiga-seuralta huippuvärväys – MM-kultavahti Jussi Olkinuora palaa Suomeen

Maalivahti Jussi Olkinuora palaa SM-liigaan. Vuonna 2022 Suomen MM-kultaan torjunut Olkinuora on solminut Lahden Pelicansin kanssa vuoden pelaajasopimuksen. Sopimus sisältää seuran mukaan ulkomaille siirtymisen mahdollistavan pykälän.

Olkinuora pelasi Pelicansissa ja SM-liigassa edellisen kerran kaudella 2018-2019. Tuolloin hän torjui lahtelaisten paidassa 39 runkosarjan ottelussa päästäen 2.26 maalia ottelua kohden. Pudotuspeleissä Olkinuora pelasi kuusi ottelua.

Palaan Lahteen iloisin mielin. Pelicansissa on tehty asiat hyvin jo pitkään. On kunnia hypätä remmiin mukaan. Joukkue näyttää tällä hetkellä erinomaiselta, ja ainakin itse tulisin katsomaan sen pelejä, toteaa kaksi kertaa MM-kisojen tähdistökentälliseen valittu ja kertaalleen koko MM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi kruunattu Olkinuora, Pelicansin tiedotteessa.

Vuoden 2022 MM-kullan lisäksi Olkinuora oli mukana voittamassa myös Leijonien vuoden 2019 maailmanmestaruutta sekä vuoden 2022 historiallista olympiakultaa. SM-liigassa hän on aiemmin edustanut myös SaiPaa ja JYPiä.

Pelicansista Olkinuora siirtyi kolmeksi kaudeksi KHL:ään. Ensin Admiral Vladivostokiin ja sitten Metallurg Magnitogorskiin. Kevään 2022 maailmanmestaruuteen päättyneen upean MM-turnauksen jälkeen Olkinuora lähti tavoittelemaan paikkaa NHL:ssä  Detroit Red Wingsin organisaatiossa. Peliaikaa kertyi kuitenkin vain AHL-seura Grand Rapids Griffinsissä, ja Olkinuora palasi kesken kauden Eurooppaan.

Loppukausi SHL:n Brynäsissä sujui mollivoittoisesti ja päättyi joukkueen putoamiseen Allsvenskaniin.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelän mukaan Pelicans saa Olkinuorassa yhden Euroopan parhaista maalivahdeista.

Jussi on kokenut, voittanut ja kaikin puolin loistava maalivahti. Hän on mahtava persoona, joka täydentää meidän loistavan maalivahtitandemin,.

Pelicansin toinen maalivahti tulevalla kaudella on Jasper Patrikainen.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat