Viime hetken poisjäännit verottivat Suomen hiihtojoukkuetta, tiivistetty ryhmä oli tietoinen valinta – "Koskaan ei ole kaikille hyvä""

Suomen hiihtojoukkue lähtee joulukuun lopulla alkavalle Tour de Skille kahdeksan urheilijan voimin. Hiihtomaajoukkueen johtaja Matti Haaviston mukaan joukkueen tiivis koko oli tietoinen päätös.

Suomi julkisti maanantaina joukkueensa Tour de Skille. Perinteikkäälle kiertueelle matkustaa kahdeksan urheilijan joukkue, jonka ykköstähtinä loistavat Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen.

Tiivis joukkue oli Suomelta tarkkaan mietitty päätös. Haaviston mukaan joukkueen vaihteleva koko herättää aina keskustelua.

– Se oli jo päätetty ennakkoon, että meillä on kahdeksan hengen joukkue. Viemme sinne sellaiset, joiden kuntotaso on sellainen, että kannattaa Tourille lähteä, Haavisto toteaa MTV Urheilulle.

– Välillä tulee sanomista, miksi sinne viedään hiihtäjiä hiihtämään sijoja 50 ja huonompi. Sitten kun ei viedä, tulee sanomista, että miksi lähdetään näin pienellä joukkueella. Koskaan ei ole kaikille hyvä, Haavisto jatkaa.

Haavisto paljastaa kuitenkin, ettei joukkueen kokoaminen sujunut täysin odotetulla tavalla.

– Meillä oli muutamia urheilijoita, joita olimme kaavailleet lähtijöiksi, mutta eivät halunneetkaan lähteä, Haavisto sanoo.

Esimerkiksi Ristomatti Hakola päätti jättäytyä viime hetkellä pois Tour de Ski -joukkueesta kehnoon hiihtokuntoonsa vedoten. Myös Johanna Matintalon oli tarkoitus olla mukana, mutta sairastuminen vesitti Matintalon kisamatkan.

– Johanna Matintalon piti lähteä, mutta hän sairastui Davosin jälkeen, joten päätti, ettei lähde Tourille. Hän oli jo valmistautumassa, kunnes lähti pois ja päätti, ettei lähde Tourille, vaikka olisi varmasti tervehtynyt siihen mennessä, Haavisto paljastaa.

Suomen joukkueen suurimmat menestysodotukset kohdistuvat Iivo Niskaseen ja Krista Pärmäkoskeen.

– Iivolta odotan, että hän pystyy kamppailemaan ihan kärkisijoista ja jopa voittamaan yksittäisiä osakilpailuja. Odotan, että viimeisenä päivänä Iivo taistelee kolmen joukosta olevista sijoituksista.

– Jos kaikki hyvin menee, odotan, että Krista on viimeisenä päivänä podiumtaistossa. Varmasti pystyy yksittäisissä kisoissakin taistelemaan ihan kärkisijoista myös. Kristan vahvuus on se tasaisuus.

Lue myös:

    Uusimmat