Viime hetken koristevinkki: Vuosipallot koristavat uuden vuoden juhlintaa

Askartelumateriaali löytyy yhtä läheltä kuin lähin joulukuusi. Isot joulupallot tai sydämet voi koristella tulevan vuoden vuosiluvulla ja tuunatuista vuosipalloista tehdä asetelman uuden vuoden juhlapöytään. Vuosipallo on oiva lahja myös vastasyntyneelle muistoksi syntymävuodestaan.

Pallot on helppo numeroida teipillä. Japanilainen maalarinteippi eli kuviollinen washi-teippi irtoaa helposti poiskin, jos niin haluaa. Numerot voi tehdä myös hopeateipillä, värikkäillä maalarinteipeillä tai reippaan raidallisilla sähköteipeillä. Perustylsän maalarinteipinkin voi tussittaa hehkeämmällä sävyllä vuosipallon askartelua varten.

Kapeista teipeistä numeroiden askarteleminen on hankalaa, mutta siihenkin on kikkansa, jonka nimi on leivinpaperi.

Etsi mieleisesi kirjasintyyppi numeroita varten esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelman avulla. Muokkaa numerot niin suureksi, että ne myös erottuvat pallon kyljestä. Tulosta numerot paperille ja jäljennä vuosiluvut leivinpaperille tulosteen mukaisesti. Paina kynällä sen verran kovasti, että numerot erottuvat hyvin myös leivinpaperin nurjalta puolelta.

Teippaa muutama kerros teippejä numeroiden päälle, leivinpaperin oikealle puolelle. Leikkaa numerot yksitellen irti nurjalla puolella näkyvien piirtojen mukaisesti. Kasvata kynnet ja irrota teippinumerot leivinpaperista. Liimaa numerot pallojen kylkiin.

Leivinpaperikikka ei toimi tiukasti liimautuvan hopeateipin tai sähköteipin kanssa.

Pallot voi numeroida myös tussilla piirtämällä, siveltimellä maalaamalla tai töpsöttämällä maalilla numerot sabluunan läpi. Sabluunan voit tehdä paperille printatusta paperista, josta leikaten tai mattoveitsellä viiltäen poistetaan numeroiden sisukset. Teippaa sabluuna hyvin palloon ja spreijaa tai töpsötä numerot maalilla.

Kiikuta vuosipallo lahjaksi uuden vuoden juhlien järjestäjälle tai kokoa palloista juhlava asetelma uuden vuoden päivän juhlapöytään. Pallo on myös mukava vieminen vastasyntyneelle muistoksi syntymävuodestaan.

Teipit: Teippitarha.fi

Teksti: Henna Kekki

Kuvat: Mikko Kekki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja