Mainos

Viileä sää vetoaa shoppailijoihin – vaatteet menneet hyvin kaupaksi

Kesän alennusmyynnit ovat sujuneet hyvin viileästä säästä huolimatta – tai oikeastaan juuri siksi.

Muotikaupan Liitosta kerrotaan, että tarkkoja tilastoja alennusmyyntien sujumisesta ei vielä ole, mutta kentältä on kuulunut tyytyväistä hyrinää.

– Vielä on tietysti hirveän vaikeaa sanoa tarkkoja lukuja, niitä ei tietenkään ole vielä tullut. Mutta ihan positiivista viestiä on kentältä kuulunut. Näillä huonoilla ilmoilla on se hyvä puoli ainakin, että ihmiset viihtyvät paremmin kaupoissa, Muotikaupan Liiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen sanoo.

Huonolla säällä suunnataan salille

Viileä kesä kelpaa myös urheilukaupoille. Kun helle ei haittaa, ihmiset jaksavat urheilla enemmän.

– Silloin, kun on kuuma ja lämmin, ihmiset makaavat rannalla ja silloin kun on vilpoisaa lähdetään salille, urheilemaan ja lenkkeilemään. Meille on ollut ehdottomasti etu tämä vilpoinen sää, urheiluvaatteita ja -välineitä myyvän XXL-myymälän tavaratalopäällikkö Sini Kauppinen kertoo.

Vaikka alennusmyyntikauppa ovat käynyt urheilukaupassa kuumana, kevyimmät kesähepenet ovat jääneet sielläkin rekkiin.

– Bikinit löytyvät kyllä tuolta rekeistä – ja hyvään hintaa, Kauppinen naurahtaa.

Se ei kuitenkaan juuri haittaa, sillä esimerkiksi hinnaltaan kalliimpia takkeja ja housuja on ostettu enemmän. Syysvaatteitakin on ostettu pitkin kesää tasaiseen tahtiin.

– Syysvaatteita on myyty oikeastaan koko ajan tasaisesti ja ne ovat olleet koko ajan esillä. Edellisinä kausina ei ehkä niin voimakkaasti ole ollut, mutta nyt myydään syysvaatteita ihan koko ajan, Kauppinen kertoo.

Sandaalit eivät ole jääneet hyllyyn

Zio-kenkäkauppaketjun Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevasta myymälästä kerrotaan, että kauppa on käynyt myös kenkien osalta alennusmyyntiaikaan hyvin.

– Itseasiassa on mennyt ehkä paremmin kuin muutamana aiempana vuonna, myymäläpäällikkö Sanna Noki kertoo.

Myös sandaalit ovat käyneet kaupaksi, vaikkei niille juuri tänä kesänä ole ollutkaan käyttöä.

– Sandaaleita on mennyt tasaisesti koko kesän. Nyt tietysti, kun ilmat ovat tällaiset ja meillekin on jo syysuutuksia saapunut, niin ihmiset ovat olleet niistäkin hyvin kiinnostuneita, Noki kertoo.

Monessa kaupassa alennusmyynnit ovat vielä täydessä käynnissä, mutta eivät enää pitkään. Muotikaupan Liiton mukaan alennusmyynnit alkavat hiipua 3–4 viikkoa juhannuksen jälkeen, jolloin tilalle tulevat syysvaatteet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.