Viikonlopuksi taas lähes 20 astetta etelään – sadetta vai lämpöä vappuna?

Sää lämpenee viikonloppua kohti. Vappuviikko on tätä viikkoa epävakaisempi.

Sää jatkuu tämän viikon laajalti aurinkoisena. Torstain vastainen yö on kylmä koko maassa. Pakkasta voi olla etelärannikolla asti. 

Korkeapaine siirtyy loppuviikolla Suomen eteläpuolelle ja sää lämpenee vähitellen.

– Päivälämpötilat kohoavat viikonloppuna etelässä uudestaan 15 ja 20 asteen välille. Pohjois-Suomen lumettomilla alueillakin päästään yli kymmeneen asteeseen. Pohjois- ja Itä-Lapissa voi välillä sataa vähän vettä tai lunta, muuten on aurinkoista, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Ensi viikolla etelästä virtaa Suomeen yhä lämpimämpää ilmaa. Lappi pysyy kuitenkin kylmän ilman puolella.

– Näin Suomen ylle syntyy saderintama, jonka sijaintia ei vielä pysty ennustamaan. Jos sateet jäävät maan keskiosaan, on Etelä-Suomen sisämaassa mahdollisuus yli 20 asteen lämpötilaan vappuna. Lapissa nautittaisiin samaan aikaan talvisäästä. Sateiden ajoitus ja paikka ovat kuitenkin vielä epävarmoja, joten lämpö saattaa jäädä Baltiaan ja sateet voivat osua Etelä-Suomeen. Tähän vapun saderintamaan voivat syntyä kevään ensimmäiset kovat ukkoset, toteaa Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa UV- ja siitepölytiedot sekä ennusteet Suomen golfkentille.

Katso ylhäältä ennuste viikonlopusta ja vappuviikon säätyypistä sekä alta lähipäivien alueelliset ennusteet:







Uusimmat