Viikonloppua vietetään lämpimässä poutasäässä: Sunnuntaina osassa maata voi olla hellettä

Syksy kolkuttelee jo ovella – katso tuore kuukausiennuste 4:42
Katso myös: Syksy kolkuttelee jo ovella – katso tuore kuukausiennuste

Viikonlopun sää on suuressa osassa maata poutainen ja aurinkoinen, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Alkuviikolla sää muuttuu epävakaiseksi.

Huomenna lauantaina aurinkoisin alue kulkee maan keskiosista Oulun seudulle saakka. Näillä alueilla lämpötilat nousevat laajalti yli 20 asteen.

Eteläisimmässä osassa maata saattaa esiintyä sadekuuroja, jotka voivat olla voimakkaitakin. Sateiden yhteydessä saattaa myös ukkostaa. Etelärannikolla sää on pääosin pilvinen, ja lämpötilat jäävät alle 20 asteen.

Lapissa voi esiintyä yksittäisiä sadekuuroja. Ylimmillään lämpötilat ovat Lapissa noin 15 ja 20 asteen välillä. Pohjois-Lapissa on viileämpää.

Sunnuntain sää on maassamme kaksijakoinen. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun eteläpuolella sää on aurinkoinen ja poutainen. Mittarinlukemat keikkuvat 20:n ja 25 asteen välillä.

Pohjoisessa on pilvisempää ja lämpötilat ovat noin 12–18 astetta. Pohjois-Suomessa voi esiintyä myös yksittäisiä sateita. Koko maassa tuulet ovat heikkoja.

Alkuviikolla epävakaisempaa

Alkuviikolla sää muuttuu Suomessa epävakaiseksi.

Viikonvaihteessa matalapaine lähestyy Suomea lännestä. Maanantaina pilvisyys lisääntyy ja lämpötilat putoavat hieman. Maan etelä- ja keskiosiin ennustetaan vesisateita, joita saattaa esiintyä maanantaista tiistaiyöhön asti.
 

Lue myös:

    Uusimmat