Viikon surkein vitsi tallentui videolle Moskovassa: Putin ja Bolton naureskelivat kaataessaan ydinasesopimusta

Putin ja Bolton naureskelevat Yhdysvaltojen vaakunalle 0:35

Viikon kyynisimmät naurut kuultiin tiistaina Moskovassa, kun presidentti Donald Trumpin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja John Bolton tapasi presidentti Vladimir Putinin.

Katso tilanne yllä olevalta videolta

Yhdysvallat uhkaa irtautua ydinohjuksia rajoittavasta sopimuksesta, koska sen mukaan Venäjäkin rikkoo sopimusta ja kehittelee pitkän kantaman risteilyohjuksia. Hieman yllättäen karmiva asetelma osui hetkittäin miesten nauruhermoon.

Putin piti ensin pitkän puheenvuoron, jossa hän kuvaili Yhdysvaltojen aietta irtautua lyhyen- ja keskimatkan ohjusten kieltosopimuksesta. Putin muistutti myös Yhdysvaltojen aikeista sijoittaa ohjuskilpijärjestelmänsä osia avaruuteen. 

– Jos nyt muistan oikein, Yhdysvaltain vaakunassa on komea kotka, jolla on kolmetoista nuolta yhdessä kädessä ja oliivinlehvä ja kolmetoista oliivia toisessa, symbolina Yhdysvaltain rauhaarakastavalle politiikalle. Kysynkin nyt, onko se kotka syönyt ne oliivit ja jättänyt vain ne nuolet syömättä, Putin tokaisee.

Bolton purskähtää nauruun hartiat täristen. Muut delegaation jäsenet tyytyvät hymyilemään kohteliaasti. 

– Toivottavasti minulla on tähän vastauksia. Mutta en nyt tuonut sinulle oliiveja.

– Niin vähän arvelinkin, Putin vastaa.

Tämä kirvoittaa jälleen kaikilta makeat naurut.

INF-ydinohjussopimuksen kaatumista on yleisesti pidetty kansainväliselle turvallisuudelle erittäin huonona uutisena. Kaatuminen vaarantaa myös strategisten aseiden rajoittamissopimus START:in jatkon. Nykyinen START-sopimus on voimassa vuoteen 2021 saakka. 

Ja tästä on puhe: Yhdysvaltain vaakuna eli ns. suuri sinetti esittää valkopäämerikotkaa, joka pitelee samanaikaisesti nuolia ja oliivipuun lehviä sekä viiriä jossa lukee E pluribus Unum eli Monesta Yksi. Vaakuna komeilee mm. presidentin Air Force One -lentokoneen kyljessä.

Lue myös:

    Uusimmat