"Viikon rajuin sääilmiö" voi iskeä pääsiäisenä, eikä kevättä ehkä nähdä ensi viikollakaan – meteorologi ei kiirehtisi renkaiden vaihdon kanssa edes etelässä

Iskeekö takatalvi pääsiäisenä – katso sääennuste! 3:49
Iskeekö takatalvi pääsiäisenä – katso sääennuste!

Pääsiäisviikko alkaa keskimääräistä lämpimämpänä. Vielä huomenna lämpötila nousee Etelä-Suomessa kymmeneen asteeseen. Sää kuitenkin viilenee sitä mukaa, kun pääsiäinen lähestyy. 

– Loppuviikkoa kohden kyllä viilenee ja pääsiäinen vietetään vähän viileämmässä säässä. Matalapaineen keskus siirtyy viikon lopussa Suomen pohjoispuolelle, jolloin meille virtaa kylmempää ilmaa pohjoisesta, kertoo Forecan meteorologi Miina Manninen. 

Pääsiäisenä saatetaan nähdä Etelä-Suomessakin varsinainen takatalvi. 

– Viikon rajuin sääilmiö saattaa olla tapahtumassa vasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Siinä vaiheessa saattaa olla, että meille tulee hyvinkin voimakas lumimyräkkä pohjoisen puolelta. Se toisi koko maahan lumisateita. 

– Mikäli tuo kaikkein sateisin ja lumisin vaihtoehto toteutuu, niin maanantaiaamuna Etelä-Suomessakin voi olla pikkupakkasta ja lumi maassa, joten talvirenkaiden pois vaihtamista kannattaa vielä miettiä. 

Eikä kevät välttämättä koita vielä pääsiäisen jälkeenkään. 

– Kylmeneminen, joka pääsiäisenä lähtee liikkeelle, saattaa jatkua vielä ensi viikollakin. 

Lue myös:

    Uusimmat