Viikko Linnan juhliin – heidät voit bongata kättelyjonosta

MTV.fi koosti yhteen Linnan juhlien kiinnostavia kutsuvieraita.

Itsenäisyyspäivään 6. joulukuuta on enää viikko aikaa, ja tämä tarkoittaa sitä, että myös Linnan juhlien järjestelyt alkavat olla loppusuoralla. Linnan juhlien teemana on tänä vuonna vapaaehtoistyö, ja siksi juhliin onkin kutsuttu paljon vapaaehtoistyön tekijöitä. Myös sotaveteraaneja ja lottia on paljon.

Juhlavieraiden joukossa nähdään totuttuun tapaan myös useita suomalaisille tuttuja henkilöitä muun muassa urheilun, musiikin, elokuvien ja kirjallisuuden maailmasta. Yksi erityisryhmä kutsuttujen joukossa ovat tänä vuonna keihäänheittäjät. 

– Keihäänheittäjät ovat tuoneet meille suomalaisille lukemattomia jännityksen, ilon ja onnistumisen tunteita vuosikymmenten mittaan. Kiitoksena unohtumattomista hetkistä on itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsuttu joukko eri aikojen menestyneitä heittäjiä, presidentti Sauli Niinistö itse perusteli asiaa Facebookissa.

Linnan juhliin ovat saaneet kutsun keihäsmiehet Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen, oman uransa jo lopettaneet Mikaela Ingberg ja Aki Parviainen sekä paralympialaisissa Markku Niinimäki ja Marjaana Heikkinen.

Urheilijat ovat muutenkin hyvin edustettuina juhlissa. NHL-uransa lopettaneet kiekkolegendat Teemu Selänne ja Saku Koivu ovat saaneet kutsun Linnan, kuten myös Sotshin olympialaisissa menestyneet hiihtäjät Kerttu Niskanen, Iivo Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen ja Sami Jauhojärvi. Niin ikään Sotshissa hopealle laskenut lumilautailija Enni Rukajärvi on kutsuttu. Rukajärvi ja Kerttu Niskanen ovat kuitenkin sanoneet, etteivät luultavasti pääse paikalle.

Kulttuurin saralta juhliin saapuvat Oscar-ehdokkaaksi yltäneen lyhytelokuvan Pitääkö mun kaikki hoitaa? ohjaaja Selma Vilhunen ja käsikirjoittaja Kirsikka Saari. Myös elokuvaohjaaja Johanna Vuoksenmaa on kutsuttu, ja hän saapuu paikalle avomiehensä, kirjailija ja uutisankkuri Matti Röngän kanssa. Ohjaaja Pirjo Honkasalo on niin ikään saanut kutsun, muttei pääse paikalle.

Musiikkibisnestä Linnassa edustavat muun muassa iskelmälaulaja Reijo Taipale, sanoittaja ja musiikkituottaja Ilkka "Ile" Vainio ja räppäri Elastinen, eli Kimmo Laiho.

Myös viime vuonna juhlavastaanototn järjestyspaikkana toimineen Tampere-talon johtaja Pauliina Ahokas ja taiteellinen johtaja, kapellimestari Santtu-Matias Rouvali on kutsuttu juhliin.

Linnan juhlat 2014 suorana MTV.fissä 6. joulukuuta kello 18.30–21.55.

 

Lue myös:

    Uusimmat