Mainos

Vihreiden kansanedustaja: Taloushuolien takaa löytyy muukalaiskammoa

Vihreiden kansanedustaja Ozan Yanar arvostelee kovin sanoin perussuomalaisten ja kokoomuksen maahanmuuttokriittistä siipeä.

Ozan Yanar osallistui eilen MTV3:n paikolaisiltaan ja väitteli pakolaisten vastaanottamisesta perussuomalaisten Laura Huhtasaaren ja kokoomuksen Wille Rydmanin kanssa.

Huhtasaari ja Rydman korostivat jakamatonta ihmisarvoa kaikille, mutta he näkevät pakolaisten vastaanottamisessa taloudellisia ongelmia.

– Jos ihmisellä ei ole mitään hintaa, me voidaan lopettaa myös verovarojen kerääminen. Kaikki nämä palvelut palvelut maksavat, Laura Huhtasaari sanoi ja kohdisti sanansa Sdp:n Nasima Razmyarille.

Huhtasaaren mukaan yksittäisen pakolaisen prosessiin voi mennä kymmeniä tuhansia euroja.

– Sinä päättäjänä vastaat siitä, millaisia päätöksiä me teemme, mihin meidän budjettimme riittävät ja kuinka paljon meille tulee velkaa. Pakolaiskiintiö on se määrä, johon me olemme varautuneet. Kun me haemme ihmisiä sieltä pakolaisleireiltä, turvapaikkapäätös tehdään paikan päällä, mikä tulee paljon halvemmaksi kuin pakolaisasioiden käsittely Suomessa.

Kokoomuksen Wille Rydmanin mielestä nykyisillä pakolaismäärillä kotouttamista on mahdotonta hoitaa kunnolla.

– Olen ehdottomasti sillä kannalla että maahanmuuttopolitiikan pitää olla sellaista, että se myös mahdollistaa edellytykset ihmisten kotoutumiselle. Mutta tällaisilla muuttajamäärillä ei ole mitään edellytyksiä hoitaa asiaa kunnolla.

Vihreiden Ozan Yanarin mielestä taloudellisten kriteereiden takaa löytyy suoranaista muukalaiskammoa.

– Ihmiset pakenevat sodista ja lähtevät maista, jotka on pistetty maan tasalle. Silti puhutaan elintasopakolaisista. Tuntuu siltä, että yritetään löytää erilaisia syitä, joiden takia Suomeen ei tarvitsisi päästää erilaisia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Talousasiat kiinnostavat tätä siipeä vain silloin, kun puhutaan maahanmuuton kustannuksista, Yanar arvostelee.

– On ristiriitaista vakuuttaa, että autetaan ihmisiä paikan päällä, jos samalla leikataan siihen tarkoitettuja varoja. 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.