Mainos

"Tämä maa pelasti henkeni, olen siitä ikuisesti kiitollinen" – Sitaatteja MTV:n pakolaisillasta

MTV:n Turvapaikkana Suomi -pakolaisillassa kuultiin mielipiteitä maahanmuutosta. Kaksituntisessa suorassa lähetyksessä puitiin pakolaiskriisiä eri kanteilta parinkymmenen asiantuntijan ja vieraan kanssa. Katsojat osallistuivat keskusteluun tviittaamalla. 

Alla suoria sitaatteja keskustelun annista. 

– Vaikka sydän on herkkänä, meidän pitää olla tarkkana, että kukaan ei hyväksikäytä systeemiä ja meidän sympatiaa, sanoi UFC-vapaaottelija Makwan Amirkhani.

– Täällä on opiskelijoita, jotka elävät 400 eurolla. Tarvisi vähän katsoa, että on omalla kansalla myös ruokaa pöydässä, Amirkhani lisäsi.

– Toivoisi, että tänne maahan otettaisiin niitä ihmisiä niin paljon kuin pystytään ja fiksusti, sanoi jalkapalloilija Moshtagh Yaghoubi

Katsomo-video ei ole saatavilla

– Tämä maa pelasti henkeni, minä olen ikuisesti kiitollinen siitä, totesi #ennenolinpakolainen -kampanjaan osallistunut lääketieteen opiskelija Nahreen Beniameen.

– Pelottaa, mihin tämä on menossa, Beniameen sanoi turvapaikanhakijoihin liittyvistä asenteista.

Katsomo-video ei ole saatavilla

– Mepit aplodeerasivat yhteensä 33 kertaa ja puheen loputtu aplodit kestivät monta minuuttia, kertoi MTV Uutisten kirjeenvahtaja Helena Petäistö EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin pitämästä puolitoistatuntisesta puheesta.

– Kyllä se oli meille yllätys, totesi Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön tulosalueen johtaja Juha Similä turvapaikanhakijoiden määrästä. 

– Olin jo 5 vuotta sitten ensimmäistä kertaa Lampedusalla katsomassa, kun hukkuneita pelastettiin. (...) Tämä tilanne on ollut jatkuvasti päällä. Kyllä tässä ollaan vähän nyt housut kintuissa. Ei osattu varautua siihen, ja nyt yritetään selittää, että tämä on ollut niin suuri yllätys meille, arveli puolestaan MTV Uutisten kirjeenvahtaja Tapio Nurminen.

– Yhden euron kun sijoittaa viranomaistoimintaan eli henkilöstöresursseihin, se säästää seitsemän euroa vastaanottokuluissa, laski Maahanmuuttoviraston Juha Similä.

– Oma kanta on yksin oikeassa ja asiat lutviintuvat, kun tehdään niin kuin me sanotaan, kuvasi Perussuomalaiset-lehden päätoimittaja Matias Turkkila pakolaiskeskustelun asenteita.

– Sipilän hyväntahtoinen ele kannustaa ja lisää turvapaikanhakijoiden määriä ihan valtavasti, päätoimittaja Turkkila arveli.

– Jokaisella on velvollisuus auttaa, ja pienet teot ovat tärkeitä, sanoi Ihmisoikeusliiton asiantuntija Saido Mohamed.

– Ihmisten hätä ei tunne hintalappua, jotain on tehtävä Euroopan sisällä. Suomen pitää kohdella tulijoita ihmisarvoisesti, sanoi sosiaalidemokraattien kansanedustaja Nasima Razmyar

– (Turvapaikanhakija-) Ilmiötä analysoidaan aika huonosti eikä oikein tiedetä, kuinka räjähdysherkän asian kanssa olemme tekemisissä, totesi kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman. 

– Tässä tiukassa taloudellisessa tilanteessa pakolaiskiintiö on se määrä, mihin me vielä pystymme, linjasi perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari maahan otettavien ihmisten määrää.

– Tilanne on ihan epätoivoinen. Ihmiset ajattelevat, että he eivät ehkä pääse takaisin koskaan, että tämä on heidän elämänsä, sanoi Unicefin tiedottaja Miriam Azar Libanonin pakolaisleirillä olevista syyrialaisista pakolaisista.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja