Samsung paljasti ensivilauksen odotetusta taittuvanäyttöisestä älypuhelimestaan

Samsung on esitellyt ensimmäisen kerran virallisesti ensimmäistä taittuvanäyttöistä älypuhelintaan kehittäjätapahtumansa avauspuheenvuorossa tänään San Franciscossa. Samsungin julkistusta on odotettu pitkään, sillä siitä on huhuttu jo useamman vuoden ajan.

Samsungin tuleva uutuus pyrkii yhdistämään parhaat puolet sekä perinteisistä älypuhelimista että tableteista: sen sisältä aukeaa suurikokoinen näyttö ja taitettuna laite on taskuun mahtuvaa kokoa. Laitteen kannesta löytyy toinen pienempi 4,58 tuuman kosketusnäyttö, joka myös mahdollistaa sovellusten käytön tavalliseen tapaan laitteen ollessa suljettu.

Tarvittaessa laitteen kirjan tavoin avaamalla saa kuitenkin käyttöön suuren 7,3 tuuman OLED-näytön. Samsungin markkinointinimi sen taittuvalle näytölle on Infinity Flex. Samsungin mukaan suurelle näytölle saa kerralla yhtäaikaisesti käyttöön jopa kolme aktiivista sovellusta. Lisäksi suuremman näytön kerrottiin olevan oivallinen median kuluttamiseen. Näytön kuvasuhde on 4,2:3 ja tarkkuus 1536x2152 pikseliä.

Samsung ei vielä tänään esitellyt uutta laitettaan kattavasti, vaan vilautti sen designia pikaisesti videolla. Lavalla esitelty puhelin oli suojattu kuorten sisään, jotka peittivät vielä laitteen designin ja tarkat mitat. Myöskään laitteen mallinimeä Samsung ei vielä kertonut.

Samsungin mukaan laitteen taittumismekanismin ja taittuvan näytön on testattu kestävän satojatuhansia avaamis- ja sulkemiskertoja. Massatuotanto on alkamassa tulevina kuukausina. Taittuvan näytön pinnalla ei ole tavallista lasia, vaan Samsungin kehittämä uusi taipuva ja kestävä materiaali.

Todennäköisesti Samsung tulee esittelemään taittuvaa uutuuttaan tarkemmin alkuvuoden aikana joko tammikuun CES-messujen tai viimeistään helmikuun lopulla Mobile World Congressin yhteydessä.

"Taivuteltava näyttö tarjoaa perustan täysin uudenlaiselle mobiiliviestimiselle. On jännittävää työskennellä yhdessä kehittäjien kanssa luodaksemme arvokkaita innovaatioita asiakkaillemme. Odotamme innolla, mihin uusi tekniikka ja yhteistyö vie meidät", kommentoi Samsung Electronicsin mobiiliyksikön johtaja DJ Koh.

Kiinalainen tuntematon Rouyu Technology kiirehti julkistamaan oman taittuvanäyttöisen laitteensa jo viime viikolla, joten aivan ensimmäiseksi taittuvanäyttöiseksi älypuhelimeksi Samsungin nyt esitelty uutuus ei ehtinyt. Käytännössä se on kuitenkin ensimmäinen, jolla on mitään merkitystä.

Myös Google järjesti tänään oman Android Developer Summit -tapahtumansa, jonka osana se kertoi lisäävänsä Android-käyttöjärjestelmään tuen uudelle taittuvien laitteiden kategorialle. Googlen tavoitteena on estää käyttöjärjestelmän ja -käyttöliittymän hajautuminen useisiin eri toteutustapoihin eri laitevalmistajien tuodessa markkinoille uusia taittuvanäyttöisiä laitteitaan. Lisäksi Googlen tuki ja ohjeistukset taittuville laitteille helpottavat sovelluskehittäjien elämää.

Google kertoi myös tehneensä taittuvien laitteiden osalta tiivistä yhteistyötä Samsungin kanssa.

Monilta muiltakin valmistajilta odotetaan taittuvanäyttöisiä laitteita markkinoille jo ensi vuoden aikana.

Päivitetty 8.11. kello 9.05: Lisätty yksityiskohtia näyttöjen koosta ja tarkkuuksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja