Viettelevä menu viikonlopuksi

Hyvä ruoka tuo maustetta myös parisuhteeseen. Loihdi viikonlopuksi romanttinen illallinen lemmenviettiä kiihottavista ruoka-aineista!

Afrodiasakkeja eli lemmenviettiä kiihottavia ruoka-aineita on tunnettu ja käytetty jo antiikin Kreikassa. Lemmenjumala Afroditen nimeä kantavissa ruoissa voi olla taikaa, sillä ne sisältävät usein runsaasti vitamiineja. Ruoka-aineista osa viettelee maullaan ja osa muodoillaan!

Ihanat alkupalat

Romanttiseen iltaan kannattaa virittäytyä jo alkupalojen aikana. Tutkimusten mukaan muun muassa parsa, wasabi ja tuore lohi sisältävät ravintoaineita, jotka kiihottavat sukupuoliviettiä. Alkupalaksi kannattaa kokeilla vaikkapa seuraavia reseptejä.

Gratinoitua parsaa

puntti tuoretta parsaa
muutama nokare voita
Ortalli -balsamietikkaa karahvissa
2 dl kuohukermaa
korppujauhoja
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Huuhtele parsat hyvin ja leikkaa niiden kannat pois. Kiehauta vettä ja keitä parsoja kattilassa muutaman minuutin ajan.

Kaada vesi pois kun parsat ovat vielä rapeita ja asettele ne voideltuun uunivuokaan. Kaada kerma parsojen päälle ja mausta korppujauhoilla, voinokareilla, suolalla ja pippurilla.

Paista uunissa 200-asteessa 15 minuuttia. Pirskottele lopuksi balsamiviinietikkaa parsojen päälle.

Lohi-avokadoceviche

Limen raikastamat lohi ja avokado maistuvat taivalliselta yhdessä!

400 g ruodotonta ja nahatonta lohta
2 limeä
2 avokadoa
0,5 rkl minttua
1 sipulin varsi
suolaa

Kuutioi lohi sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Purista limeistä mehut kulhoon ja lisää lohikuutiot. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.

Kaada limemehu pois lohikuutioista. Kuori ja kuutioi avokadot ja lisää lohen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vielä puoli tuntia.

Mausta hienonnetulla mintulla, sipulinvarsirenkailla ja suolalla.

Chili on rakkauden polttoaine

Chilin sisältämä kapsaisiini saa ihmisessä aikaan seksuaalista kiihottumista muistuttavia tunteita ja sopii mainiosti tunnelman virittämiseen. Tulinen ruoka sopii mitä parhaiten viettelevään menuun. Ruokajuomista paras on punaviini.

Valitse pääruoka vaikkapa seuraavista:

Chili-katkarapu tagliatelle

200 g pappardelle tai tagliatelle tuorepastaa
100 g aurinkokuivattuja tomatteja
2 tl pinjansiemeniä
1 rkl raastettua parmesaanijuustoa
5 lehteä tuoretta basilikaa
1 pieni valkosipulinkynsi
vajaa 1 dl oliiviöljyä
200 g katkarapuja sulatettuna
1 tl hienonnettua vihreää chiliä
1 sipuli
10 pientä latva-artisokansydäntä
tuoretta rucolaa
mustapippuria

Soseuta aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi oliiviöljyn kera.

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta hyvin. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää mukaan tomaattitahna. Sekoita hyvin.

Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista sipulia hetki ja lisää katkaravut sekä chili mukaan. Paista kovalla lämmöllä ja lisää lopuksi joukkoon myös latva-artisokat. Sekoita ja kaada pastan joukkoon.

Mausta pasta lopuksi mustapippurilla ja ripottele päälle runsaasti silputtua rucolaa.

Chili-porsaankyljykset

4 isoa porsaankyljystä
puolikas vihreä chili
2 valkosipulinkynttä
1 tl korianterin siemeniä
1 rkl soijaa
4 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa porsaankyljyksiin pienet viillot kalvoihin, jotta ne eivät käpristy paistettaessa. Hienonna chili ja kuoritut valkosipulinkynnet kevyesti ja laita ne huhmareeseen korianterin, soijan ja öljyn kera. Sekoita tahnaksi. Paista kyljyksiin pannulla väri tilkassa öljyä.

Laita kyljykset uuninpellille ja sivele mausteseoksella. Kypsennä uunissa 180°c:ssa noin 15–20 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi riisin ja omena-inkiväärikompotin kera.

Kiihottavat jälkiruoat

Women's Health kertoo, että suklaan sisältämä fenyylietyyliamiini vapauttaa kehossa endorfiineja. Nämä ovat samoja yhdisteitä, joita vapautuu myös seksin aikana. Tulisuus sopii myös makeisiin ruokiin.

Viimeistele viettelevä ateria ihanalla jälkiruoalla:

Chilinhehkuinen hedelmäsalaatti

1 ps (300 g) Pirkka mangokuutioita (pakaste)
1 Pirkka mieto, punainen chili
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 kanelitanko
1/4 tl kardemummaa
150 g tummia siemenettömiä rypäleitä
2 kiiviä
2 kypsää pientä päärynää
3 rkl sitruunanmehua

Kaada mangokuutiot kulhoon. Halkaise chilipalko, poista kanta, siemenet ja valkoinen sisus. Suikaloi ja hienonna chili pieneksi silpuksi.

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja lisää chili, kaneli ja kardemumma. Kuumenna sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Käännä levy pois päältä ja anna hautua pari minuuttia. Kaada mausteliemi mangopalojen päälle ja sekoita.

Pese rypäleet. Kuori ja viipaloi kiivit. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kääntele päärynät heti mangojen kanssa liemeen ja lisää sitruunanmehu tummumisen estämiseksi.

Lisää rypäleet ja kiivit salaattiin ja sekoita varovasti. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Cappucinopirtelöt

4 dl (à 900 ml) Pirkka cafe latte -kermajäätelöä
2 tlk (à 120 g) kaakaovanukasta
1 rkl maitoa
raastettua suklaata
4 ananaskirsikkaa

Mittaa pehmeä cappuccinojäätelö tehosekoittimeen. Lisää kaakaovanukkaat ja maito ja sekoita ne tasaiseksi, paksuhkoksi seoksesi.

Kaada seos laakeisiin, jalallisiin laseihin. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Koristele suklaaraasteella ja lasin reuna ananaskirsikalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat