Viestintävirasto ohjeistaa: Näin toivotat joulua oikein

Viestintävirasto on laatinut jouluntoivotusohjeistuksen. Toivotat sitten "Hyvää joulua", "Rauhallista joulua" tai turvaudut tunnelmalliseen joulurunoon, kertoo toivotustapasi sinusta viraston mukaan enemmän kuin arvaatkaan.

Hyvää, rauhaisaa vai riemukasta joulua? Viestintävirasto on laatinut jouluntoivotusohjeistuksen, jossa analysoidaan yleisimmät jouluntoivotustavat.

Viestintäviarston ammattilaisten mukaan sopivin ajankohta toivotukselle on joulukuu painottuen aikaan ennen 24.päivää.

Mitä joulutoivotuksesi viestii rivien välistä Viestintäviraston mukaan?

Hyvää joulua: Kansansuosikki, joka on kuitenkin aavistuksen mielikuvitukseton. Turvallinen valinta.

Hyvää joulu! God Jul! Season's Greetings!: Annat kosmopoliitin vaikutelman ja kolme huutomerkkiä takaavat, että olet tosissasi toivotuksen suhteen. Lisäksi riemusanomasi on ymmärrettävä yli miljardille ihmiselle. Toisto voi kuitenkin turhauttaa.

Riemuisaa joulua: Annat itsestäsi välittömän, iloisen ja huumorintajulla varustetun kuvan. Energinen toivottelu voi kuitenkin herättää negatiivista vastakaikua rauhaisan joulun puolestapuhujille.

Rauhallista joulua: Annat itsestäsi vaikutelman henkilökohtaista tilaa ja tasapainoa arvostavana luonteena. Joulu on toisaalta monelle iloinen ja tapahtumarikas tapahtuma, joten toivotuksesi voidaan tulkita tahdonvastaiseksi pysähtymiskeinoksi.

Jouluruno: Jouluruno on henkilökohtainen ja osuva runoilu voi herkistää paatuneenkin joulunviettäjän, mutta kasvotusten esitettynä runo on haasteellinen. Oikeasti hyvät joulurunot ovat harvassa, mutta ainakin ne erottuvat perinteisistä toivotuksista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat