Viestintäpomo piti pääministeri Sanna Marinin roolia maskikeskustelussa mielenkiintoisena – "Ei välttämättä luo vakaata ja uskottavaa viestinnällistä kuvaa"

4:31
Videolla Tekirin johtaja Eero Rämö arvioi Sannan Marinin roolia maskikeskustelussa.

Tekirin johtaja Eero Rämö sanoo, että viime aikojen maskikeskustelua on riivannut johdonmukaisuuden puute ja puhujien määrä. Hän pitää mielenkiintoisena pääministeri Sanna Marinin (sd.) eri rooleja.

Viestintätoimisto Tekirin johtajan Eero Rämön mukaan viime aikoina vellonutta maskikeskustelua on vaivannut johdonmukaisuuden puute ja puhujien määrä.

Rämö sanoo, että keskeistä selkeässä viestinnässä on, ettei puhujia saa olla liikaa. Muuten viesti voi vaihtua puhujan mukaan.

– Toisella puolella on puhuttu maskisuosituksesta, ja toisella puolella ohjeistuksesta maskin teknisestä käytöstä. Ne ovat menneet iloisesti sekaisin.

Ongelmat ovat Rämön mukaan tyypillisiä, kun puhutaan poliittisista teemoista valtionhallinnon sisällä. Puhujia ja mielipiteitä riittää, jolloin viranomaisten viesti hukkuu niiden sekaan.

Tekir on myynyt viestintäpalveluja useilla julkisen hallinnon toimijoille. Esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos osti Tekiriltä viestintäpalveluja aiemmin keväällä.

Monisanaisuutta ja lausahduksia

Tekirin johtaja Eero Rämö pitää pääministeri Sanna Marinin (sd.) roolia maskikeskustelussa mielenkiintoisena. Ennen Ylen keskiviikkoillan A-studion lähetystä maski-kiirastulessa kärvisteli perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

– Marin jatkoi vielä myöhään sosiaalisessa mediassa, mikä ei välttämättä luo vakaata ja uskottavaa viestinnällistä kuvaa.

Rämö kertoo, että ministeri Krista Kiurun haasteena on monisanaisuus.

– Ehkä se ydinviesti hukkuu hänen kommenteissaan.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta taas on Rämön mukaan täysi vastakohta Kiurulle. Rämö sanoo, että Tervahauta voi vastata keskusteluun yksittäisillä lausahduksilla.

– Ne voivat olla kryptisiä ja aiheuttaa tietotyhjiöitä, joihin kaivataan vastauksia.

Rämö mainitsee vielä sosiaali- ja terveysministerin kansliapäällikön Kirsi Varhilan, joka osallistui maskikeskusteluun ministeriön kolumnissa.

– Meillä on hyvin paljon erilaisia viestintätyylejä, jotka törmäävät keskenään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja