Nyt vastaa THL:n pääjohtaja Tervahauta – "Pääministeri on oikeassa"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on oikeassa siinä, ettei THL esittänyt keväällä yleisen maskisuosituksen antamista, muistuttaa THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta.

Tervahaudan tviitti on vastaus Marinin ihmettelyyn siitä, mikä lopulta oli THL:n virallinen kanta maskisuosituksen antamiseen keväällä.

THL ei esittänyt yleisen maskisuosituksen antamista, Tervahauta tviittaa nyt.

MTV Uutiset yritti tavoitella Tervahautaa kommentoimaan asiaa. THL:stä kerrotaan, ettei Tervahauta anna haastattelua.

– Keskitymme nyt THL:ssä akuutin epidemiatilanteen hoitoon. Tähän maskiasiaan ei ole lisättävää, Tervahauta kommentoi sihteerinsä välityksellä MTV Uutisille.

Marin on pyytänyt selvityksen

Vielä yöllä Tervahaudan vastaus Marinin kysymykseen oli huomattavasti mutkikkaampi.

– Asiantuntijamme ja viranhaltijamme ovat olleet VN:n [valtioneuvoston] ja ministeriöiden käytettävissä THL:n tehtävien mukaisesti, tukemassa valmistelua ja päätöksentekoa. Kyse on tällöin yleensä asiantuntija-arvioista ja -näkemyksistä. Laitoksen kanta perustuu esittelystä tehtyihin päätöksiin, Tervahauta muotoili.

Pääministeri Marin kertoi tänään aamulla pyytäneensä THL:ltä kirjallisen selvityksen siitä, mikä THL:n kanta maskeihin oli keväällä.

Taustalla on keskustelu siitä, että THL olisi halunnut jo keväällä antaa julkisuuteen lisätietoa maskien käytöstä, mutta aikeet torpattiin sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Lisäksi pääjohtaja Tervahauta suositteli omana näkemyksenään jo tuolloin kangasmaskien käyttöä julkisella paikalla.

Juttua täydennetty kello 10.34: Tervahauta ei kommentoi aihetta MTV Uutisille.


Lue myös:

    Uusimmat