Vierailu Diego Maradonan alttarilla jäi kauniilla tavalla Tuomas Virkkusen mieleen – "Olisin tuskin koskaan kiinnostunut jalkapallosta ilman häntä"

8:56
Tuomas Virkkunen, Mika Väyrynen ja Sami Hyypiä keskustelevat studioisäntä Petri Pasasen kanssa Diego Maradonan perinnöstä.

C Moren selostaja Tuomas Virkkunen kuvailee keskiviikkona menehtyneen jalkapallolegenda Diego Maradonan suuruutta puhuttelevalla tavalla.

Maradonan merkityksestä Virkkusen omalle uralle kertoo oleellisen se, että selostajan mukaan hän olisi tuskin koskaan kiinnostunut jalkapallosta ilman Diego Maradonaa.

– Maradona oli minun lapsuuteni suurin sankari futiksesta ylivoimaisesti. En olisi oikeasti varmaan koskaan kiinnostunut tästä lajista ilman häntä, Virkkunen sanoi.

Maradona pelasi seurajoukkueuransa mahtavimmat vuodet italialaisessa Napolissa. Virkkunen muistelee käyneensä kymmenkunta vuotta sitten kyseisessä kaupungissa Maradonan kunniaksi tehdyn alttarin äärellä, ja tuo kerta jäi mieleen.

– Siellä on hieno alttari, jossa on Diegon kuvia, kynttilöitä, kaikkea muuta. Tämä oli varmaan joku perus tiistaipäivä. Sinne oli jonoa. Sinne alttarille ei vain menty hetkeksi aikaa kunnioittamaan ja katselemaan kuvia Maradonan Napoli-vuosista sun muista.

– Sinä odotit siinä vuoroasi ihan kiltisti. Kun pääsit, vietettiin hiljainen hetki ja katsottiin kaikkia niitä. Se oli hienoa.

Yhtenä kaikkien aikojen jalkapalloilijoista pidetyllä Maradonalla oli viheriöiden ulkopuolella vaikeutensa huumekohuineen ja elämänhallintaongelmineen, mutta Virkkunen alleviivaa niiden olleen merkittävä osa argentiinalaisen tarinaa.

– Maradonan myytti on ja tulee aina olemaan niin mielettömän suuri, koska hän oli inhimillinen ja erehtyväinen. Hänessä on sen myötä on ollut niin monelle fanille kiinnikekohta. Hän oli jumalainen kentällä, mutta erehtyväinen kentän ulkopuolella. Inhimillisyys oli läsnä. Se on Maradonan perintöä, Virkkunen kiteytti.

Maradonan elämä päättyi keskiviikkona 60 vuoden iässä sydänkohtaukseen.

Mitä C Moren asiantuntija Mika Väyrynen kertoo Maradonan kuuluisasta alkulämmöstä ja sitä seuranneista omista pallotteluista pihanurmella? Entä millaisia muistoja Sami Hyypiällä on vuoden 1986 MM-kisoista, joissa Maradona tähditti Argentiinan kultaan? Katso koko keskustelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja