Vielä kerran, Lasse Kukkonen! Kärpät-legenda palaa SM-liigakaukaloon – "Pääsee nautiskelemaan"

9:04
Leijonalegenda Lasse Kukkonen kommentoi elokuussa uutta rooliaan C Moren jääkiekkoasiantuntijana.

Lasse Kukkonen palaa SM-liigakaukaloihin pikavisiitin myötä. Kukkonen tekee kasvattajaseuransa Oulun Kärppien kanssa yhden ottelun mittaisen sopimuksen. 

38-vuotias Kukkonen esiintyy viimeisen kerran Kärppien paidassa 3.10. Tuolloin Kärpät kohtaa kotiottelussa Kouvolan KooKoon. Peli on samalla Kärppien kotiavaus. 

– Olen todella kiitollinen ja onnellinen, että seura halusi järjestää tällaisen mahdollisuuden. Tämä on itselleni hieno ja iso asia, mutta varmasti myös niille, jotka ovat olleet tärkeässä roolissa urani varrella. On hienoa saada tälle kaikelle yhteinen päätös, Kukkonen sanoo MTV Urheilulle. 

Kukkosen mukaan Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen ehdotti ideaa sen jälkeen, kun pitkän linjan puolustaja oli ilmoittanut pelaajauransa päättymisestä

Kukkonen olisi halunnut lyödä hokkarit naulaan pudotuspelikevään jälkeen. Aikeet menivät kuitenkin murskaksi, kun koronaviruspandemia lopetti SM-liigakauden ennen aikojaan. 

Kukkonen ei vain pue varusteita päälle 3. lokakuuta pelattavassa KooKoo-ottelussa. Hän myös pelaa kyseisen kamppailun. 

– Näin on suunniteltu. Pääsee nautiskelemaan! Kukkonen hymyilee. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kukkonen on ottanut tuntumaa Kärppien kanssa tämän viikon harjoituksissa. Kukkosen lisäksi jäällä ovat viilettäneet muun muassa NHL-tähdet Sebastian Aho ja Pekka Rinne

– Lujaa on saanut mennä, Kukkonen naurahtaa. 

– Ajattelin, että saisin vähän kevyemmän lähdön. Noh. Jos pärjää noissa ympyröissä, niin uskon, että mulla on ihan hyvät mahdollisuudet selviytyä tuosta tulevasta pelistä. 

Uusi ura 

Kukkonen nähdään tulevalla kaudella C Moren ja Telian SM-liigalähetyksissä kommentaattorin roolissa. Syksy tietääkin pitkän linjan Kärppä-puolustajalle ja todelliselle Leijonat-ikonille uutta harppausta. 

Mennyt syksy on ollut epävarmojen tilanteiden sävyttämä. Kuten keväällä, myös nyt koronaviruspandemia on luonut uhkakuvia SM-liigan ylle. 

– Mikään muu ei ole varmaa kuin se, että tilanteet muuttuvat nopeasti. Tässä ei oikein tiedetä, että mitä viikon tai kahden päästä tapahtuu, Kukkonen pohtii. 

Kukkosen mukaan poikkeusaika on ollut yhtä "epävarmuuteen sopeutumista".  

– Ainahan sitä toivoisi, että saisimme mielenrauhaa tulevaisuutta ajatellen. Toivotaan, että Liiga saataisiin liikkeelle. Se toisi mielenravintoa ihmisille ja meille kaikille, jotka siinä ympärillä toimimme. Että saisimme nauttia urheilusta, isoista tunteista ja kaikesta siitä yhteisöllisyydestä, mitä laji tuo parhaimmillaan. 

Kukkonen pääsee läheltä seuraamaan ja kokemaan sen, millaisessa kunnossa Kärppien tulevan kauden miehistö on. Oululaisseura on jälleen yksi Liigan iso mestarisuosikki. 

– Kärpillä on hieno porukka kasassa. Paljon hyviä jätkiä. Mielenkiinnolla odotan, että minkälainen heidän tarinansa on tällä kaudella, Kukkonen sanoo. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja