Vielä ehdit! 12 parasta joululahjaideaa ystävälle tai rakkaalle

Onko joululahjat vielä hankkimatta? Helpota viime hetken joulukiireitä ja nappaa Helmen lahjavinkit talteen!

Joulu on pian ovella – ja vielä on aikaa löytää mukavat paketit ystäville tai omalle kullalle. Helmi kokosi yhteen kymmenen joululahjaideaa mahdollista pakettistressiäsi helpottamaan. Katso, löydätkö joukosta uusia ideoita pukinkonttiin. Mittatilaustyönä tehdyt paketit eivät välttämättä ehdi täksi jouluksi, mutta tulee se joulu ensi vuonnakin!

1. Love Locks -lemmenlukot

Keski- ja Etelä-Euroopassa suositut sillan kaiteisiin ja portteihin kiinnitetyt lemmenlukot ovat rantautuneet Suomeenkin. Lemmenlukko on symbolinen esine, jolla voi merkitä tärkeän paikan sekä sinetöidä yhteiset lupaukset ja ikuisen rakkauden. Sen voi ripustaa esimerkiksi sillan kaiteeseen tai muuhun sopivaan paikkaan, jossa se säilyy vuodesta toiseen. Suomessa muutamat kaupungit ovat jo ilmoittaneet sallivansa lukkojen kiinnittämisen siltoihinsa. Perinteiset riippulukot ovat saaneet rinnalleen värikkäät Love Locks -lemmenlukot – tämän romanttisen joululahjan voi myös personoida, sillä lukkoon voi suunnitella yksilöllisen kaiverruksen.

2. Värityskirja

Onko ystävässäsi taiteilijan vikaa? Simppelit lasten värityskirjat eivät ehkä aikuista inspiroi, mutta eipä hätää! Aikuisille on olemassa omat värityskirjansa, joista löytyy yksityiskohtia, muotia, taidetta ja huumoria. Bongaa esimerkkejä Ifitshipitshere-blogista.

Kummilasta voi ilahduttaa Kakaran Väritä! -hameella tai muulla vaatteella, jonka lahjan saaja voi itse värittää paketin mukana tulevilla tekstiilitussilla.

3. Kahvimuki kameranörtille

Jos etsit lahjaa valokuvausta rakastavalle ihmiselle, lahjaksi voisi sopia kahvimuki, joka on tehty kameran linssistä. Vaihtoehtoja löytyy niin nikonisteille kuin canonisteille.

4. Kosketusnäyttöhanskat

Tekniikkaintoilijalle omiaan voi olla kosketusnäytöllistä puhelinta varten suunnitellut hansikkaat, joiden avulla puhelimen käyttö ulkona on helppoa pakkasillakin. Tyylikkäitä sormikkaita löytyy esimerkiksi Juicy Couturelta.

5. Heijastin

Käytännöllinen, mutta kiva lahja on veikeä design-heijastin. Se on helppo lähettää postissa myös kauempana asuvalle ystävälle! Heijastinta ei tule usein itse itselleen ostettua, joten sille on aina tarvetta. Löytyisikö sopiva yksilö esimerkiksi Saara Renvallin suunnittelemista suloisista heijastimista?

6. Jumppapallo

Tykkääkö ystäväsi harrastaa liikuntaa kotosalla, mutta pelkää samalla kuntoiluvälineiden vievän hohtoa sisustuksesta? Yllätä hänet Mum'sin jumppapallolla, joka toimii samalla design-huonekaluna.

7. Sarjakuvien ystävälle

Sarjakuvista ja valokuvista inspiroituneita ja valmistettuja upeita laukkuja, avaimenperiä, korvakoruja löytyy esimerkiksi First Crush -liikkeestä Punavuoresta. Voit myös teetättää korun, laukun tai muun tuotteen esimerkiksi jostain lahjan saajalle tärkeästä sarjakuvasta – tai vaikkapa kartasta. Vastaavasti voit teetättää suosikkisarjakuvasta ison julisteen (tämä onnistuu pienestäkin kuvasta) ja kehystää sen.

8. Elämyslahjat

Hemmottele rakastasi elämyslahjalla: lähtekää ratsastamaan norjanvuonohevosilla, kokeilkaa yhdessä seinäkiipeilyä tai viettäkää ilta eksoottisella kokkauskurssilla. Yhdessä vietetty aika hauskan tekemisen parissa on yksi joulun parhaista aineettomista paketeista!

9. Sisustustaulu omasta valokuvasta

Haluatko yllättää perheenjäsenen tai ystävän persoonallisella lahjalla, joka tuo myös tyyliä sisustukseen? Kotimainen Oma Design yhdistää ammattitaidolla valokuvat ja graafisen suunnittelun. Valitse valokuva omasta rakkaasta, lapsenlapsesta, parhaasta ystävästä, mummosta tai vaikka lemmikistä – ja saat kuvasta uniikin taideteoksen. Käy kurkkaamassa ideaa tarkemmin Oma Designin kotisivuilla.

10. Korut

Korut ovat aina mieluisa lahja ja nyt niitä on helppo teetättää myös mieleisestään valokuvasta. Esimerkiksi Anna Pusu valmistaa kauniita käsintehtyjä valokuvakoruja kristallista ja lasista. Kaveria voi muistaa myös Katariina Guthwertin kunniakorulla. Niissä komeilevat niin todelliset kuin fiktiivisetkin suuret vaikuttajat ja kuuluisat persoonat, kuten Frida Kahlo tai David Bowie.

11. Heitä oppaalla

Alkaako lahjojen hankinnassa loppua huumori kesken? Mikset muistaisi läheisiäsi oppaalla – niitä löytyy nykyään aina Paheellisen kotirouvan oppaasta ja Nykykeittiön nikseistä Facebook-oppaaseen ja Tekstiilituunaukseen. Tuskin on olemassa aihepiiriä, mistä ei olisi kirjoitettu kaikenkattavaa opasta!

12. Mittatilausfarkut

Jos jokin on vaikeaa, niin sopivien farkkujen löytäminen! Ratkaisu löytyy Kampin kauppakeskuksen NOMO Jeans -liikkeestä, sieltä nimittäin saa juuri asiakkaan mittojen ja toiveiden mukaan tehdyt täydelliset farkut. Jos tiedät ystäväsi kamppailevan farkkuostosten kanssa, hemmottele häntä lahjakortilla liikkeeseen. Ei muuta kuin 3D-vartaloskanneriin ja mieleisiä farkkuja tuunaamaan!

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja