Videot paljastavat: Näin harjoittelee Suomen eliittisotilasjoukko

Kouvolan Utissa sijaitseva Utin jääkärirykmentti eli korkean valmiuden joukko-osasto viettää tänä vuonna 25-vuotissyntymäpäiväänsä. 

Korkean valmiuden joukko-osasto tarkoittaa Utin jääkärirykmentin komentaja, eversti Jussi Kososen mukaan sitä, että jääkärirykmentti ylläpitää aktiivisesti kykyä puolustaa Suomea.

– Suorituskykymme on heti käytettävissä niihin toimintoihin, joihin meitä käsketään, selittää helikopteripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Jaakko Kauppinen.

MTV Uutisten toimittaja Juho Lauri vieraili tänään perjantaina Utin jääkärirykmentin harjoituksissa. Seuraavassa hyvin epätavallisessa harjoituksessa helikopterit pysäyttävät pakenevan ajoneuvon.

Utin jääkärirykmentin harjoitus: Ajoneuvon pakkopysäytys helikoptereilla 1:10

Jääkärirykmentin verkkosivujen mukaan Utin jääkärirykmenttiin on keskitetty Puolustusvoimien erikoisjoukkotoiminta, helikopteritoiminta sekä niitä tukevat toiminnat.

Jääkärirykmentin mukaan rykmentti koostuu 400–460 palkatusta henkilöstä ja 220 varusmiehestä.

Seuraavassa harjoitustehtävässä jääkärirykmentin viisi sotilasta suorittaa laskuvarjohypyn.

Utin jääkärirykmentin harjoitus: Viisi sotilasta suorittaa helikopterista laskuvarjohypyn 1:01

Jääkärirykmentin historia juontaa itse asiassa jo vuoteen 1918, jolloin silloinen ratsuväenkenraali Mannerheim käski Utin tukikohdan perustettavaksi.  

– Laskuvarjojääkärikoulutuksessa miehiä ja naisia koetteleva ydin on pysynyt aika lailla sellaisenaan. Koulutus on varmasti monipuolistunut, on tullut toimintaa rakennetulla alueella maastotoiminnan lisäksi sekä toimintaa lisätty viranomaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa, jääkärirykmentin komentaja Jussi Kosonen sanoo. 

Utin jääkärirykmenttiä voisi kutsua Suomen eliittijoukoiksi tai ainakin vähintään erikoisjoukoiksi. Helikopteripataljoonan komentaja Jaakko Kauppinen ajattelee hieman maanläheisemmin. 

– No, eliittijoukko…. Itse koen, että olen ihminen siinä kuin kuka muukin on. Omalle henkilöstölle sanon, että kaikki ovat todella tärkeitä ja sitä kautta jokaisen henkisen, fyysisen kuin myös eettisenkin suorituskyvyn pitää olla korkealla tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat