Videopelijätti Nintendon osakkeet sukelsivat – syynä mediatiedot tulevasta pelikonsolista

Switchin seuraaja oli ollut määrä julkaista tämän vuoden lopulla, mutta mediatietojen mukaan konsolin julkaisu saattaa siirtyä seuraavan vuoden puolelle.

Japanilaisen videopelijätti Nintendon osakkeiden arvo lähti noin kahdeksan prosentin laskuun maanantaina Tokiossa. Sukellusta olivat edeltäneet mediatiedot, joiden mukaan Nintendon seuraavan sukupolven pelikonsolin julkaisu saattaisi viivästyä vuoden 2025 alkuun saakka.

Suositun Switchin seuraaja oli ollut määrä julkaista tämän vuoden lopulla, mutta talousuutistoimisto Bloombergin mukaan Nintendo on ilmoittanut useille peliyhtiöille, että konsolin julkaisu saattaa siirtyä seuraavan vuoden puolelle. Bloombergin lisäksi myös muut mediat ovat kertoneet mahdollisesta viivästyksestä lähteisiinsä pohjaten.

Viivästys tarkoittaisi samalla sitä, että pelijätti ei pääsisi hyötymään tärkeästä marras-joulukuun shoppailusesongista. Joulun lisäksi loppuvuoteen sijoittuvat muun muassa Black Friday ja Cyber Monday -ostostapahtumat.

Bloombergin mukaan Nintendon edustaja oli sanonut, ettei yhtiöllä ole mitään kommentoitavaa.

Sekä kannettavana pelikonsolina että perinteisempänä televisioon yhdistettävänä pelilaitteena toimivasta Switchistä tuli huippusuosittu kaikkien ikäryhmien keskuudessa koronapandemian aikana.

Innostus on ollut kuitenkin jokseenkin hiipumaan päin ja laitteella alkaa olla jo ikää. Switch julkaistiin seitsemän vuotta sitten. Nykyisen konsolinsa iästä huolimatta Nintendo on ollut varsin vaitonainen tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Pörssiviikko alkoi tasaisissa merkeissä

Tokiossa pörssiviikko alkoi muuten varsin tasaisissa merkeissä. Tokion pörssin yleistä kurssikehitystä kuvaava Nikkei-indeksi oli maanantaina pörssipäivän alkaessa 0,09 prosentin laskussa. Laaja-alaisempi Topix oli puolestaan 0,04 prosenttia koholla.

Perjantaina Yhdysvalloissa New Yorkin pörssit sulkeutuivat laskussa sen jälkeen kun tuoreet inflaatiotilastot latistivat toiveita siitä, että Yhdysvaltain keskuspankki Fed ryhtyisi pikapuoliin leikkaamaan ohjauskorkojaan. Japanissa Nikkei sen sijaan päätti pörssiviikon korkeammalla kuin 34 vuoteen.

Valuuttayhtiö Monexin markkina-analyytikon Toshiyuki Kanayaman mukaan Japanin markkinoiden "odotettiin alkavan laskussa Yhdysvaltain osakkeiden tappioiden vuoksi".

Hongkongissa maanantai alkoi laskussa, mutta Manner-Kiinan puolella osakkeiden arvo oli koholla viikon kestäneen lomakauden jälkeen.

Hongkongin Hang Seng -indeksi oli maanantaiaamuna 0,47 prosentin laskussa. Shanghain pörssin Shanghai Composite -indeksi sen sijaan oli koholla 0,28 prosenttia ja Shenzenin pörssin Composite-indeksi kipusi 1,16 prosentin verran.

Lue myös:

    Uusimmat