Videolla: Tällainen on maailman ensimmäinen älypuhelin taittuvalla näytöllä

Kiinalainen Rouyu Technology ehätti hiljattain julkistamaan maailman ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen, FlexPain. Nyt Android Authority on päässyt testaamaan uutuutta käytännössä.

FlexPain vetonaula on tietenkin sen 7,8-tuumainen keskeltä taittuva näyttö. AMOLED-paneeli ei Android Authorityn mukaan eroa silmämääräisesti tarkkuudessaan tai toiminnoissaan tavallisesta näytöstä, ja 1440p-tarkkuus riittää sekin mainiosti. Muista älypuhelimista poiketen FlexPain näyttöpaneeli on kuitenkin muovipinnoitteinen, sillä lasin kanssa taittuvuus olisi ymmärrettävästä perin vaikea toteuttaa.

Android Authority pitää FlexPaita kokonaisuudessaan tärkeänä julkaisuna. Vaikka sen sarana saakin jäykkyydestään toruja, sen pitäisi Rouyun mukaan kestää vähintään 200 000 taitosta, eli monen vuoden peruskäyttö. FlexPaissa on uusi, vielä julkaisematon Qualcomm Snapdragon 8150 -järjestelmäpiiri ja parhaimmillaan 8 gigatavua RAM-muistia. ”Tablettitilassa” puhelimen paksuus on 7,6 millimetriä, mutta älypuhelimeksi taitettuna paksuus luonnollisesti moninkertaistuu.

FlexPain demoversiossa oli vielä joitakin ohjelmistollisia bugeja, jotka valmistajan mukaan korjataan kuitenkin ennen kuin laite julkaistaan joulukuun lopulla. Korkean hintansa ja rahtusen kömpelön toteutuksensa vuoksi FlexPai tuskin houkuttelee miljoonia kuluttajia ostoksille, mutta Rouyun tavoite onkin myydä puhelinta etenkin ohjelmoijille, jotka pääsevät nyt ensi kertaa tutustumaan taittuvanäyttöiseen älypuhelimeen käytännössä.

FlexPai saattaa jäädä historiaan merkittävänä laitteena ohjelmoijia ajatellen, mutta se julkaistaan myös perinteisille kuluttajamarkkinoille joulukuun lopulla.

Rouyu FlexPain versiot ja hinnat:

  • 6 + 128 Gt: 8 999 Kiinan juania eli noin 1 136 euroa
  • 8 + 256 Gt: 9 998 Kiinan juania eli reilut 1 262 euroa
  • 8 + 512 Gt: 12 999 Kiinan juania eli noin 1 640 euroaeisille kuluttajamarkkinoille joulukuun
  • lopulla. Hintaa uutuudelle kertyy yli 1 000 euroa.

Alla olevalla videolla Android Authorityn ensikokemuksia Rouyu FlexPaista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja