Mainos

Video: Vihdoin vapauteen! Viisi Korkeasaaressa hoivattua kuuttipotilasta palautettiin mereen

Korkeasaareen alkukevään aikana tuoduista huonokuntoisista kuuteista viisi on saatu palautettua takaisin luontoon.

Maalis-huhtikuussa Korkeasaaren villieläinsairaalaan toimitettiin seitsemän laihaa ja loukkaantunutta harmaahylkeen poikasta. Viisi niistä on hoidettu nyt kuntoon ja palautettu takaisin mereen.

Espoosta, Hangosta ja Inkoosta löytyneet kuutit saatiin vapautettua jo aikaisemmin ulkomeren suojellulle hyljeluodolle, jolla elää muutamia kymmeniä harmaahylkeitä. Kahden pienimmän kuutin paraneminen kesti pidempään. Ne pääsivät tällä viikolla Suomenlahden merivartioston kyydillä lajitovereidensa seuraan.

Raaseporin Åminneforsista sekä Paraisilta maaliskuun lopulla löytyneet kuutit olivat niin heikkokuntoisia, että ne eivät selvinneet. Paraisten kuutin painoa ei saatu nousemaan riittävästi, sillä se suostui syömään vain pieniä eläviä kaloja. Raaseporin kuutti puolestaan kärsi maksamadoista.

Villieläinsairaalassa toivotaan, että muiden harmaahylkeiden joukkoon vapautuneet kuutit ottaisivat mallia lajitovereistaan ja kotiutuisivat luodolle. Samaan paikkaan on vapautettu villieläinsairaalan potilaita aikaisempinakin vuosina.

1:47


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.