Mainos

Valtava valkohai murtautuu sukeltajan häkkiin – turisti selvisi kuin ihmeen kaupalla

Valtava valkohai on murtautunut sukeltajan sisältäneeseen häkkiin Guadalupen saarella Meksikossa. Kymmenet turistit seurasivat tapahtumaa sivusta. 
Kuvaaja ja seikkailija Buck Forester talletti karmaisevan tapahtuman kameralleen, ja on julkaissut videon nyt YouTubessa ja Facebook-tilillään.

Brittiläisen Mirror-lehden mukaan tapaus sattui, kun noin neljä metriä pitkä valkohai oli jahtaamassa mereen tarkoituksella jätettyä tonnikalan palasta. Yhtäkkiä valkohai riuhtookin itsensä mereen upotettuun häkkiin. Sukeltajan sisälleen "vanginneen"  rautaisen häkin piti olla hain hyökkäystä kestävä, mutta se hajosikin pohjastaan. Tapahtumaa sivusta seuranneen turistin kuullaan videolla sanovan: "Oh, my God" ja pyörtyvän kauhistuksesta.

Pitkien sekuntien jälkeen henkilökunta avaa häkin päällä olevan oven. Videolla pahoin säikähtänyt ja haavaumia saanut hai hyppää häkin aukosta ulos ja jatkaa matkaansa mereen. Jonkin ajan kuluttua tapahtumaa seurannut sukeltaja saadaan nostettua häkistä ulos. Hän on silminnähden järkyttynyt, mutta selvinnyt kuin ihmeen kaupalla kaikesta vahingoittumattomana.

Niin kutsuttu hai-sukeltaminen on kiistanalainen turistinähtävyys Meksikossa, sillä jotkut asiantuntijat väittävät syöttien lisäävän vaarallisia hyökkäyksiä myös ihmisiä kohtaan. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.