Keskusrikospoliisi perusti hiljaisuudessa vakituisen toimipisteen Espanjaan – poliisiyhdyshenkilö mukana Cannonballin ex-johtaja Janne "Nacci" Tranbergin kiinniotossa

4:28
Katso video: Näiltä Espanjan rantakaduilta Janne "Nacci" Tranberg otettiin kiinni – kiinniottoa suunniteltiin useita päiviä

Keskusrikospoliisi KRP on perustanut hiljaisuudessa toimipisteen Espanjan Aurinkorannikolle. Suomen edustaja oli yhteyshenkilönä ex-Cannonball-johtajan kiinniotossa.

KRP:n rikoskomisario Kaj Björqvist on toiminut syyskuusta lähtien Malagasta käsin poliisiyhdyshenkilönä.

Bjöqvist kertoo MTV Uutisille, että hänen tehtävänään on koordinoida toimintaa Espanjan poliisin kanssa ja olla tehtävänimikkeen mukaisesti yhdyshenkilönä Suomen ja Espanjan poliisin välillä.

Björqvist toimii Espanjassa diplomaattistatuksella eikä hänellä ole poliisin toimivaltaa.

Suomella "kourallinen" poliisiyhdyshenkilöitä Euroopassa

Björqvist on ollut niin sanottuna liikkuvana poliisiyhdyshenkilönä jo kahden vuoden ajan Espanjassa, joten työskentely siellä on hänelle tuttua.

– Toimin osana Pohjoismaista edustusta, Björqvist kertoo.

Hänen mukaansa Malagassa on myös Norjan poliisilla toimipiste.

Aivan poikkeuksellisesta tilanteesta ei kuitenkaan ole kyse, sillä Björqvistin mukaan Suomen poliisilla on toimipisteitä muuallakin.

– Suomella on kourallinen poliisiyhdyshenkilöitä muuallakin Euroopassa.

Hän ei halua kertoa poliisiyhdyshenkilöiden tarkkaa lukumäärää tai missä maissa muut poliisiyhdyshenkilöt työskentelevät.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

8:50

Mukana "Nacci" Tranbergin kiinniotossa

Björqvist oli osana Suomen ja Espanjan poliisin yhteistyössä suorittamaa Cannonballin entisen johtohahmon Janne "Nacci" Tranbergin kiinniottoa Aurinkorannikolla.

– Koordinoin kiinniottoa, ja olin yhdyshenkilönä etsinnöissä.

Espanjan poliisi otti Tranbergin kiinni lokakuussa Esteponan rantakaupungista. Tranberg ehti pakoilla vankilaa lähes kaksi vuotta.

– Kiinniotto tapahtui Suomen poliisin esille kaivamien tietojen perusteella, jotka toimitettiin Espanjan poliisille ja paikallinen poliisi hoiti kiinnioton. Kiinniotto oli hyvin suunniteltu ja se sujui hyvin, Björqvist kertoi aiemmin MTV Uutisille.

Asiasta kertoi ensin Alibi paperilehdessään.

Juttuun korjattu tieto kello 12.58, että asiasta uutisoi ensin Alibi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja