Janne "Nacci" Tranbergia ei ole saatu Suomeen, eikä edes KRP tiedä syytä viivästykselle – voiko jokin mennä nyt luovutusprosessissa pieleen? "Kaikki on tässä maailmassa mahdollista"

5:11
Video: MTV Uutisten tietojen mukaan Tranbergin ja Niko Ranta-ahon rikosepäilyt kytkeytyvät toisiinsa.

Yli kuukausi sitten kiinni otettu ex-Cannonball Janne ”Nacci” Tranberg odottaa yhä luovutustaan Espanjassa. Tranbergia ei ole saatu tuotua Suomeen odotetussa ajassa. KRP ei tiedä miksi.

Tranbergin kiinnijäämisestä uutisoitiin lokakuun alkupuolella. Tuolloin Suomen poliisi arvioi, että Tranbergin saamisessa Suomeen kestäisi noin 2-4 viikkoa. Poliisin mukaan kyseessä oli ”ihan normaali luovutusprosessi”.

Kuukausi on nyt kulunut, eikä Tranbergia ole saatu Suomeen. Espanjan viranomaiset eivät ole tehneet Tranbergista vielä luovutuspäätöstä. Päätöksen jälkeen KRP:llä on 10 päivää aikaa noutaa Tranberg Espanjasta.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Ritva Santtila kertoo, että asia on tällä hetkellä Espanjan viranomaisten käsissä.

Syytä viivästykselle ei tiedetä.

– Keskimäärin se luovuttamiseen menevä aika on kyllä kahdesta neljään viikkoa, mutta tässä tapauksessa tuntuu kestävän. Meille päin ei ole tullut asiasta mitään tietoa.

Kaikki dokumentit on toimitettu

Santtila arvioi, että prosessin hitaus saattaa johtua Espanjan viranomaisten tavasta toimia.

– Olemme kyllä kaikki dokumentit toimittaneet heille. Espanjan viranomaiset ovat aika hitaita, ja siellä tutkitaan tarkasti kaikki perusteet luovutukselle.

Onko sitten mahdollista, että luovutusprosessi menee Suomen poliisin näkökulmasta jollain tavalla ”mönkään”, ja Tranberg esimerkiksi vapautetaan Espanjassa?

– Itse en usko tähän, mutta kaikki on tässä maailmassa mahdollista.

– Sen verran hänellä on kuitenkin törkeitä rikoksia taustalla, että eiköhän luovutus toteudu.

KRP:n kansainvälisistä etsinnöistä vastaava Santtila kertoo aiemman kokemuksensa nojalla, ettei hänen luovutuksessa pitäisi kestää enää huomattavasti pidempään.

– Ei missään nimessä. EAW:hen (eurooppalaiseen pidätysmääräykseen) perustuvan luovutuksen pitäisi olla muutenkin nopeutettu prosessi.

Santtilan mukaan KRP ei voi tällä hetkellä tehdä muuta kuin odottaa.

– Kyllä me olemme täällä odotuskannalla.

Pakoili lähes kahden vuoden ajan

Tranberg jäi kiinni Espanjan Aurinkorannikolla Esteponassa maanantaina 7. päivä lokakuuta. Hän ennätti pakoilla viranomaisia lähes kahden vuoden ajan.

Miestä etsittiin, sillä häneltä on jäänyt suorittamatta lainvoimaisella tuomiolla määrätty vankeusrangaistus. Sen lisäksi hän on vältellyt oikeudenkäyntiä suuren veropetosvyyhdin tiimoilta.

Lisäksi Tranbergia epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, joka kytkeytyy liikemies Niko Ranta-ahoon.

MTV Uutisten tietojen mukaan Ranta-aho on auttanut Tranbergia tämän pakomatkan aikana muun muassa asunnon hankkimisessa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja