Nyt puhuu Janne Tranbergin asianajaja: "Nacci" vietti Espanjassa eläkepäiviään, luovutusprosessissa on tehty virheitä – "Haluamme varmistaa, että hän saa oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin Suomessa"

5:11
Video: MTV Uutisten tietojen mukaan Tranbergin ja Niko Ranta-ahon rikosepäilyt kytkeytyvät toisiinsa.

Entinen Cannonballin johtohahmo Janne ”Nacci” Tranberg jäi kiinni yli kuukausi sitten Espanjassa. MTV Uutiset tavoitti Tranbergin espanjanlaisen asianajajan, joka kommentoi päämiehensä tämänhetkistä tilannetta.

Tranbergia ei ole edelleenkään saatu luovutetuksi Suomeen, vaikka alun perin keskusrikospoliisi arvioi, että luovutusprosessissa kestää kahdesta neljään viikkoa.

Tranbergin espanjalainen asianajaja Pablo Cabo kertoo sähköpostitse MTV Uutisille, että hänen päämiehensä on tällä hetkellä Alhaurin de la Torre -vankilassa Malagassa.

– Tässä prosessissa on tehty joitain virheitä, ja haluamme varmistaa, että hän saa takuut oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä Suomessa, Cabo viestittää.

Asianajajan mukaan jutussa on tehty vain hyvin vähän toimenpiteitä.

– Tiedämme, että Suomen poliisi on käynyt Espanjassa kyselemässä ja etsimässä todisteita. Myös joitakin dokumentteja on kadonnut.

Asianajajan mukaan Suomen poliisi ei ole toiminut oikein pidättäessään ihmisiä. Cabo kirjoittaa, että Tranberg vietti Espanjassa eläkepäiviään.

– Hän (Tranberg) haluaa tietää, mitä todisteita poliisilla on häntä vastaan. Hän ei myöskään ymmärrä huumesyytteitä ja pitää niitä epätarkkoina.

Uskotteko, että Tranberg luovutetaan Suomeen? Kuinka kauan tässä voi kestää?

– En osaa sanoa. Etsimme yhä dokumentteja, jotka meillä pitää olla, jotta voimme taata hänen lailliset oikeutensa ja oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin Suomessa.

Epäilevätkö Espanjan viranomaiset Tranbergiä rikoksista?

– Käymme asiaa läpi Espanjan viranomaisten kanssa. Jos käy ilmi, että hän on syyllistynyt rikoksiin täällä, pitäisi häntä vastaan nostaa myös syytteet täällä.

Onnistui pakoilemaan lähes kaksi vuotta

Tranberg jäi kiinni Espanjan Aurinkorannikolla Esteponassa maanantaina 7. päivä lokakuuta. Hän ennätti pakoilla viranomaisia lähes kahden vuoden ajan.

Miestä etsittiin, sillä häneltä on jäänyt suorittamatta lainvoimaisella tuomiolla määrätty vankeusrangaistus. Sen lisäksi hän on vältellyt oikeudenkäyntiä suuren veropetosvyyhdin tiimoilta.

Lisäksi Tranbergia epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, joka kytkeytyy liikemies Niko Ranta-ahoon.

MTV Uutisten tietojen mukaan Ranta-aho on auttanut Tranbergia tämän pakomatkan aikana muun muassa asunnon hankkimisessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja