Video: Tällaista on taistelu Azovstalin piiritetyllä terästehtaalla

Video näyttää: Tällaiselta taistelu näyttää Azvostalin terästehtaalla Mariupolissa 1:06
Azovin video: Tällaiselta taistelu näyttää Azvostalin terästehtaalla Mariupolissa

Mariupolin satamakaupungissa taistelut jatkuvat edelleen.

Venäjä on vallannut suuren osan kaupungista, mutta Azovin rykmentti kertoo vieläkin puolustavansa Mariupolin satamassa sijaitsevaa massiivista terästehdasta.

Venäjän joukkojen kerrotaan yrittäneen lukuisia kertoja rynniä alueelle, mutta taistelut siis jatkuvat.

Azovin rykmentti julkaisi eilen videon alueella käytävistä taisteluista, joissa rynnäkkökiväärit laulavat.

Uutistoimisto Reuters kertoo onnistuneensa paikantamaan videon juuri Azovstalin tehdasalueelle muun muassa aiempien kuvien sekä satelliittikuvien perusteella.

Tehtaan syövereissä piileskeli pitkään myös siviilejä, mutta nykytietojen mukaan kaikki siviilit on saatu evakuoitua tehtaasta.

Nyt on siis kyse siitä, kuinka kauan Azovin joukot pystyvät sinnittelemään. Tehtaalta ei ole Venäjän piirityksen vuoksi ulospääsyä eikä apujoukkoja ole ulkopuolelta tulossa.

Azov on vannonut taistelevansa viimeiseen mieheen asti.

Juuret vuodessa 2014

Azov koottiin vuonna 2014 vapaaehtoisista ukrainalaisista nationalisteista, jotka taistelivat venäläisisä separatisteja vastaan itäisessä Ukrainassa.

Silloin Azovin pataljoonana tunnettu joukko liitettiin myöhemmin Ukrainan kansalliskaartin alle, minkä jälkeen nimi vaihdettiin rykmentiksi.

Azovin taistelijoilla on yhteyksiä uusnatseihin. Venäjä on perustellut tätä yhtenä oikeutuksena sodalle, eli ”puhdistaa Ukraina natseista”.

Lue myös:

    Uusimmat