Mainos

Video poliisin voimankäytöstä: Poliisi kiistää käyttäneensä liiallista voimaa jalkapallofaneja vastaan

Poliisi kiistää käyttäneensä liiallisia voimakeinoja tilanteessa, jossa parikymmentä jalkapallojoukkue FC Lahden kannattajaa työnnettiin väkisin heitä kuljettaneeseen bussiin Helsingissä.

Joku kannattajista latasi videopalvelu Youtubeen eilisistä tapahtumista oheisen videon otsikolla "Poliisin ylireagointia FC Lahden kannattajia kohtaan". 

-Tilannetta johtanut poliisi oli useaan otteeseen kehottanut heitä nousemaan autoon yleisen hässäköinnin vähentämiseksi. Siinä vaiheessa, kun jouha-porukka tarttui tilanteeseen, se kortti oli jo käytetty, Helsingin poliisin komisario Ismo Juvonen sanoo.  

Videolla yksi poliiseihin selin oleva kannattaja kaatuu maahan tönäisystä. Youtube-videon kuvaustekstissä väitetään, että jonkun tönityn kylkiluu olisi murtunut. 

Juvonen sanoo, ettei osaa kertoa yksittäisestä ratkaisusta maahan kaadetun miehen kohdalla. Lahti-fanien mahdollisista vammoistakaan hänellä ei ole tietoa. Kukaan faneista ei ole tehnyt tapauksesta rikosilmoitusta.  

  
Häiriköintiä jo ottelussa  
  

Poliisin mukaan tilanne sai alkunsa, kun kaksi FC Lahden kannattajaa otettiin kiinni HJK:ta vastaan pelatun ottelun yhteydessä Sonera Stadiumilla.

Toinen heistä oli tuonut alueelle savua levittäviä pyroteknisiä välineitä. Toinen otettiin kiinni tällaisen soihdun sytyttämisestä. Molemmat saivat sakot. Poliisin mukaan Lahti-fanit olivat myös käyneet järjestyksenvalvojien kimppuun ottelun aikana.   

Komisario Juvosen mukaan poliisi sopi kannattajien kanssa, että soihtujen vuoksi kiinniotetut luovutettaisiin fanibussin kyytiin kaupungin rajalla ottelun jälkeen. Luovutuspaikalle Käpylän Koskelantielle tullutta poliisipartiota oli heitetty oluttölkeillä. Sen jälkeen tilanne rauhoittui hetkeksi vain kärjistyäkseen uudelleen videolla nähdyksi yhteenotoksi. Poliisi sakotti kolmea lahtelaisfania niskoittelusta.  

Juvosen mukaan poliisi oli varautunut otteluun joukkojenhallintajoukoilla, koska FC Lahden kannattajien on totuttu aiheuttavan poikkeuksellisen paljon ongelmia. 

Juvosen mukaan Helsingin poliisilla ei ole meneillään rikostutkintaa tapaukseen liittyen.  

Jalkapallofanien bussi oli yöllä pysäytetty uudelleen Järvenpäässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.