Video paljastaa taistelun elämästä ja kuolemasta italialaisella teho-osastolla – HUS:in ylilääkärin arvio: Tehohoitoa tarvitaan pian myös Suomessa

0:55
Video: Tältä näyttää italialaissairaalan teho-osastolla. Video voi järkyttää herkempiä katsojia.

Suomessa ei ole vielä ihmisiä tehohoidossa koronaviruksen vuoksi, mutta tilanne tulee muuttumaan, arvioi infektiosairauksien vastaava ylilääkäri Asko Järvinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (HUS).

Hän arvioi, että tehohoitoa joudutaan tarjoamaan ihmisille myös Suomessa. Järvisen mukaan tehohoidon tarve kasvaa koronaviruksen edetessä, kun ihmisiä sairastuu ja ihmiset joutuvat huonoon kuntoon.

– Kyllä me odotetaan, että meillä mennään samaan tahtiin kuin muilla, mutta me tullaan pohjolan perällä pikkuisen hitaammin kuin muut (maat), Järvinen kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Italian järjestelmä äärimmillään

Koronaviruksen myötä tilanne on muuttunut nopeasti Euroopassa. Pahiten koronavirus on iskenyt Italiaan. Tähän mennessä Italiassa yli 10 000 ihmistä on sairastunut tautiin ja koronaviruksen kynsissä on kuollut yli 630 ihmistä.

Italian sairaanhoitojärjestelmä on kuormittunut äärimmilleen ja sairaaloissa joudutaan tekemään joka päivä valintoja elämän ja kuoleman välillä, sillä vain ne saavat hoitoa, joilla on parhaat mahdollisuudet selvitä taudista.

MTV Uutiset näytti Viiden jälkeen -ohjelmassa harvinaista kuvamateriaalia italialaissairaalan teho-osastolla. Videolla nähdään, kuinka ihmiset makaavat hengityskoneissa täysin hoitohenkilökunnan avun varassa.

– Potilaita on hengityskonehoidossa. Henkilökunta on hyvin suojautunut, jotta he eivät saisi tartuntaa. Nähdään, että henkilökuntaa tarvitaan potilaan ympärillä sangen paljon, Järvinen kuvailee näkyä.

Näet Italiassa kuvatun videomateriaalin yllä olevalta videolta. Sisältö voi järkyttää herkempiä katsojia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.