Video paljastaa koronahoitajien sietämättömän tilanteen Ruotsissa – uupumuksen partaalla olevat hoitajilta vetoomus suositukset unohtaneelle kansalle: "Pysykää kotona!"

Ruotsalainen Marielle, 39, taisteli koronaviruksen eturintamassa ja sai itse tartunnan – menehtyneen ystävä MTV Uutisten haastattelussa:"Sydämeni on särkynyt, nähdään Narniassa" 0:30
Ruotsalainen Marielle, 39, taisteli koronaviruksen eturintamassa, sai tartunnan ja kuoli kotiinsa – ystävä MTV:n haastattelussa: "Hän eli pelastaakseen muita."

Ruotsissa valittu koronaviruslinja on johtanut sairaanhoitohenkilökunnan ankaraan kuormitukseen. Nyt väsyneet sairaanhoitajat ovat tehneet videon, jonka avulla yrittävät saada ihmiset ymmärtämään vaaran suuruuden.

Ruotsissa rekisteröitiin eilen yli sata koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa. Koronavirustartuntojen määrä ylitti jo 20 000 tapauksen rajan. Määrä on monta kertaa suurempi kuin esimerkiksi Suomessa väkilukuunkin suhteutettuna.

Suuri sairastuneiden määrä johtuu Ruotsin sallivammasta suhtautumisesta koronaviruksen leviämiseen. Ruotsissa on suuri määrä ihmisiä, jotka eivät harrasta sosiaalista eristäytymistä, mikä rajoittaisi viruksen leviämistä.

Suhtautuminen yhä rennompaa

Psyykkisesti ja fyysisesti ylikuormittuneet sairaanhoitajat alkavat kyllästyä tilanteeseen, ja tilanne on Expressenin haastatteleman Sabine Gustafssonin mukaan vain pahenemassa.

– Tuntuu siltä, että yhteiskunta alkaa rentoutua, Gustafsson sanoo.

– Luulen, että ihmiset ovat jo unohtaneet suositukset. Alussa olimme erittäin huolellisia eristäytymisessä ja laitoimme itsemme karanteeniin pienimmästäkin oireesta. Enää ei ole niin.

Hoitajien kuorma vain lisääntymässä

Expressenin julkaisema video kuvaa hoitajien arkea kiireen ja suojavälinearjen keskellä. Mukaan leikattu viesti on selvä: ”Pysykää kotona”.

Hoitajien kuormitus ei tule ainakaan hetkeen pienentymään. Ruotsissa astui tänään voimaan tila, jonka perusteella työaikasäännöksistä voidaan tinkiä. Hoitajien työaikaa voidaan kasvattaa ja lepoaikaa vähentää.

Lue myös:

    Uusimmat