Ruotsalainen Marielle, 39, taisteli koronaviruksen eturintamassa, sai tartunnan ja kuoli kotiinsa – ystävä MTV:n haastattelussa: "Hän eli pelastaakseen muita"

Ruotsalainen Marielle, 39, taisteli koronaviruksen eturintamassa ja sai itse tartunnan – menehtyneen ystävä MTV Uutisten haastattelussa:"Sydämeni on särkynyt, nähdään Narniassa" 0:30
Ruotsalainen sairaanhoitaja Marielle Debruhl menehtyi sairastuttuaan koronavirukseen.

Ruotsalainen Marielle DeBruhl taisteli koronaviruksen eturintamassa Karoliinisessa instituutissa Tukholman lähistöllä Huddingessa sairaanhoitajana. Hän työskenteli koronaviruspotilaiden kanssa.

DeBruhlin ystävä kertoo, että koronavirus vei 39-vuotiaan naisen nopeasti. MTV Uutiset julkaisee jutun naisen aviomiehen luvalla.

– DeBruhl eli pelastaakseen muita, hän oli nuori ja iloinen. Hän oli niin tarkkaavainen, ystävä Susanne Baldefors kertoo. 

Koronavirus vei hetkessä

Kaikki sai alkunsa perjantaina 17. huhtikuuta, kun naisella todettiin koronavirustartunta. Hänellä oli korkea kuume. Maanantaina kuume oli jo hieman laskenut, mutta sitten tauti vei hengen.

– Emme varmaan koskaan saa tietää, miten hän sai koronaviruksen, mutta perjantaina 17. huhtikuuta hän ja muutama muu kollega sairastuivat ja heidät testattiin. Testi oli positiivinen. Marielle meni kotiin ja hänet löydettiin kotoaan kuolleena muutama päivä myöhemmin, ystävä kertoo lohduttomasta tarinasta.

Läheiset halusivat astua julkisuuteen, jotta Mariellen kuolema ei olisi vain yksi numero muiden joukossa, vaan se voisi varoittaa muita ihmisiä koronaviruksen vaarallisuudesta. Naista jäävät kaipaamaan monet ystävät, perhe ja naisen Yhdysvalloissa asuva aviomies.

– Mariellellä on iso sydän ja hänen ilonsa levisi kaikkiin ihmisiin. Hän valitsi sairaanhoitajan ammatin, koska hän halusi auttaa ja pelastaa muita, kuten hänen kollegansa.

"Sydämeni on särkynyt"

Baldeforsilla on viesti kaikille ihmisille, jotka vähättelevät koronaa.

– Oletko menossa ulos viikonloppuna? Istumaan ja juomaan muiden kanssa, koska eihän korona ole vaarallista, ja sinäkin haluat elää elämääsi? Ollaan hetki hiljaa yhdessä ja mietitään Marielleä. Hän ansaitsee hetken aikaasi, kuten myös kaikki hänen kollegansa, jotka voit tulla vielä tapaamaan. 

– Sydämeni on särkynyt. Nähdään Narniassa, Marielle, Baldefors päättää.

Lue myös:

    Uusimmat