Video: Nyt ovat hauikset kovilla – Palomies Mäkipellolla jälleen uusi ME-yritys: Yli 3 750 leukaa 12 tunnissa

12 tunnin urakka – palomies Mäkipelto hakee ME-tulosta leuanvedossa 0:52

Palomies Joonas Mäkipelto on aloittanut jälleen uuden maailmanennätysyrityksen leuanvedon jalossa lajissa. Mäkipelto aloitti 12 tunnin voimaurakkansa kello 06 tänä aamuna Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä. Jos Mäkipelto jaksaa loppuun saakka, loppuu veto vasta kello 18 illalla. 

Voittaakseen edellisen, brittiläisen Stephen Hylandin nimissä olevan maailmanennätyksen, Mäkipellon on vedettävä 12 tunnin aikana yli 3 750 leukaa.

Espoossa Niittykummun pelastusasemalla työskentelevä palomies on tehtaillut leuanvedon ennätyksiä aiemminkin. Viimeksi helmikuussa hän veti vastaotteella 5050 leukaa 24 tunnin aikana, ja saavutti maailmanennätyksen.

Suoritus oli niin rankka, että Mäkipellolle tuli usean olkavarren lihaksen lihasjänneliitoksen repeämä.

– Kaksi viikkoa on täydellistä pakkolepoa. En saa edes roikkua käsien varassa. Mutta mustelmat ovat parantuneet todella hyvin, Mäkipelto kertoi MTV.fi:lle.

– Erikoislääkäri Tuomo Karila sanoi, että tämän tyyppisen vamman aikaansaamiseen on vaadittu poikkeuksellisen kovaa kipukynnystä. Että olen antanut sanalle sisu uuden ulottuvuuden, Mäkipelto lisäsi helmikuussa.

Heinäkuussa Mäkipelto teki maailmanennätyksen puolen tunnin leuanvedossa, kun hän veti tuona aikana 1010 leukaa.

Joonas Mäkipelto vieraili MTV:n Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa ME:nsä jälkeen helmikuussa. Katso video:


Lue myös:

    Uusimmat