Video: Näin kestävät luoteja Italian poliisin Seat Leonit

Italian sotahistorian uroteoista saisi monen huumorintajuisen asiantuntijan mielestä maailman ohuimman kirjan aikaiseksi, ja nyt maan poliisivoimat hakevat tehokkuutta toimintaansa luodinkestävillä espanjalaisautoilla.

Seat on toimittanut Italian poliisivoimille 206 kappaleen erän Leon-mallistonsa kaksilitraisia turbodieselversioita, joiden moottori tuottaa 150 hevosvoimaa. Näistä 106 menivät puolisotilaallisille karabinieeri-joukoille ja loput valtionpoliisille. Autot ovat panssaroituja, niiden luodinkestävyys on taattu esimerkiksi ampumaratatestauksella. Myös takaa-ajokykyjä on testattu, kuten yllä olevasta videosta voi todeta.

Italopoliisin ja Seatin sopimus sisältää option jopa 4 000 auton toimittamisesta kolmen vuoden aikana, tällä hetkellä tilaus on tehty kaikkiaan 925 autosta. Italian poliisi valitsi Leonin tiedotteen mukaan siksi, että se kuluttaa vähän ja tuottaa myös päästöjä maltillisesti.

Panssarointi sijaitsee auton keulaosassa ja kestää käsiaseiden tulitusta. Erikoisvalmisteiset turvarenkaat takaavat tielläpysymisen. Riehuvan asiakkaan varalta auton takapenkit ovat eristetty etupenkeistä.

Autoja testattiin ampumakokeita tylsemmilläkin testeillä: panssarioven saranoiden pitävyys todennettiin 100 000 avaus- ja sulkemisliikkeen toistoilla ja koeajolla rullattiin lähes yhtämittainen 30 000 kilometrin lenkki – pysähdyksiä tehtiin vain tankkausten ja kuljettajien lepotaukojen ajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat