Video: Kaloreille kyytiä! Onko tämä rankka laji maailman hupsuin fitness-idea?

Testasimme kuplapalloa, eli lajia, jota pelataan suuren muovikuplan sisään ahtautuneena.

Keskellä Kampin Narikkatoria odottaa valtava, läpikuultava muovipallo, jonka sisään sukelletaan pää edellä. Pallo nostetaan valjailla selkään, ja kahvoista pidetään kiinni, ettei urheilija pääse tippumaan pois kuplasta. Jalat jäävät ulkopuolelle, jotta pallo päällään voi juosta, hyppiä ja riehua sydämensä kyllyydestä. Kuperkeikat ja voltit sujuvat kuin itsestään, kun pompimme kumipalloina päin toisiamme.

Oikeastaan, meidän pitäisi pelata jalkapalloa. Kuplissa. Laji on nimeltään Kuplapallo, ja hillitön pyöriminen pitkin piennarta on vain yksi osa sen hienouksia.

Meitä kuplapallon saloihin tutustuttava Joona Kapanen keksi tuoda kuplapallon Suomeen nähtyään lajista videon netissä.

– Näimme kavereiden kanssa netissä videon, jossa tätä lajia pelattiin Italiassa. Etsimme Suomesta paikkaa, missä voisi tätä tehdä. Emme löytäneet palveluntarjoajia, joten päätimme tuoda tämän Suomeen.

Kapasen tietojen mukaan kuplapallo on kehitetty Norjassa vuonna 2010 – 2011. Ei ihme, että laji on levinnyt ympäri maailmaa – Kapasen mukaan pallon kanssa voi nimittäin tehdä melkeinpä mitä vain. Taklauksia, törmäyksiä, villejä kuperkeikkoja: kaikki on turvallista, sillä nämä kuplat eivät hevin poksahda.

– Mikään ei ole näin hauskaa! Tämä on kivaa porukalla tekemistä ja hyvä liikuntamuoto. Tässä tulee piilossa liikuntaa, kun tämä on tällaista törmäilyä ja hauskanpitoa, kivaa ja vapaata. Aikuiset tykkäävät leikkiä, ja tämä on sitä varten.

Kuplapalloilu onkin oivallista ohjelmaa esimerkiksi polttariporukoille tai tyhy-päiviin. Se tosin menee myös hullunhauskasta treenistä.

– Ei ole tehty tutkimusta siitä, paljonko tämä kuluttaa kaloreita, mutta se pitäisi selvittää! Meillä on kaikilla urheilutaustaa, ja myös asiakkainamme on ollut esimerkiksi kilpaurheilijoita, ja kaikki ovat yllättyneet siitä, miten raskasta tämä on. Hiki tulee jo minuutin jälkeen, Kapanen lupaa.

Toimitus vahvistaa, että hiki totisesti tuli hetkessä. Katso videolta tyylinäyte kuplapallokokeilusta!

Lue myös:

    Uusimmat