VIDEO: Idols-tähti keikkailun nykytilanteesta: Viikate on käynyt

Idols-ohjelmasta tunnetuksi tullut laulaja Jani Wickholm vieraili tiistaina Huomenta Suomen lähetyksessä.

Laulaja Jani Wickholm muistetaan MTV3-kanavan Idols-ohjelman ensimmäiseltä kaudelta. Vuosina 2003–2004 kuvatulla kaudella Wickholm sijoittui toiseksi, Hanna Pakarisen napatessa voiton.

Pitkän uran muusikkona tehnyt Wickholm keikkailee edelleen ahkerasti. Laulajan Sininen tie -albumi ilmestyy perjantaina. Kyseessä on hänen kahdeksas albumi.

– Olisihan se ihan kiva, että töitä piisaisi. Koko ajan pyritään parempaan.

Miltä keikkailijan ja yrittäjän arki näyttää nykyisessä taloustilanteessa?

– Keikkapaikkoja on tippunut paljon matkan varrella. Viikate on tehnyt töitä. Suomalainen baarikulttuuri on mennyt entistä enemmän siihen, että vasta puolenyön jälkeen rupeaa tapahtumaan. Se on mahdollisesti vienyt jopa yhden keikkapäivän pois, Wickholm kuvailee.

Taloustilanteesta huolimatta Wickholmin keikkakalenterissa riittää kuitenkin keikkoja pitkälle syksyyn. Wickholm kertoo ajavansa mielellään keikkamatkoja. Miten matkat sujuvat?

– Se on lähinnä sellaista nöyrää ja rauhallista ajamista, mutta joskus peltipoliisejakin täytyy hieman väistellä. Pitkä matka saattaa myös hieman turruttaa, Wickholm muotoilee.

Miten parin vuoden ikäinen tytär suhtautuu isän musiikkiin? Millainen Wickholmin uusi albumi on? Katso haastattelu kokonaisuudessaan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat