Mainos

VIDEO: Harvinaista kuvaa oikeudesta - näillä välineillä paloittelumurhaajan epäillään varautuneen kidnappaukseen

Puolustuksen mukaan paloittelumurhasta tuomitun Markus Pöngän tietokoneen sisältö todistaa, että miehen kotoa löydetyt varusteet oli tarkoitettu intiimeihin toimiin, ei kidnappaukseen.

Poliisi löysi kotietsinnässä Pöngän kotoa muun muassa nippusiteitä, käsirautoja, kommandopipoja ja aikuisten vaippoja.

– Kullekin esineelle löytyy oma arkinen tarkoituksensa ja kaikilla henkilöillä on omat tavat esimerkiksi intiimillä alueella. Pöngän tietokoneelta löytyi videoita ja valokuvia, joissa samoja välineitä käytetään aikuisten asioissa, Pöngän asianajaja Mika Ylönen sanoi oikeuskäsittelyssä.

Pönkää syytetään törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikosten valmistelusta ja asunnosta löytyneet tavarat ovat syyttäjän keskeisimpiä todisteita suunnitelmasta. Syyttäjä Eija Velitski raahasikin oikeussaliin tänään kassikaupalla todistusaineistoa, jota esitellään oheisella videolla.

Puolustuksen mukaan syyttäjän näkemys on vain yksi, ja tässä tapauksessa väärä johtopäätös asiasta.

Pönkä itse totesi kuulemisensa aikana, että välineet oli tarkoitettu "naisten kanssa käytäviin seksileikkeihin".

– Jotkut naiset tykkäävät sellaisesta: tilastollisesti kaksi prosenttia pitää sitomisesta.

"Leikkeet kertovat kiinnostuksesta yritystoimintaan"

Samalla kotietsinnällä Pöngän asunnosta löytyi myös toimivia ja deaktivoituja ampuma-aseita sekä lehtileikkeitä, joissa kerrottiin rikkaiden henkilöiden tuloista.

Syyttäjän mukaan Pönkä teki leikkeiden avulla taustatyötä siepatakseen mahdollisimman varakkaan henkilön. Syyttäjän arvion mukaan sieppauksen kohde olisi ollut yksi kuudesta osinkomiljonääristä, jotka mainittiin yhdessä lehtileikkeessä.

Pönkä on eri mieltä.

– Minulla on ollut useita firmoja aiemmin ja olen edelleen yritystoiminnasta kiinnostunut. Luin juttuja, koska mietin, miltä toimialalta saisi kunnolla tuloja, kannattaako perustaa kuljetusalan firma vai pikavippifirma, Pönkä sanoi.

Markus Pönkää syytetään törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelun lisäksi muun muassa ampumarikoksista ja petoksista. Kaikkiaan hän vastaa 19 syytekohtaan Helsingin käräjäoikeudessa käytävässä oikeudenkäynnissä.

Pönkä tuomittiin Tallinnassa vuonna 2005 tehdystä paloittelumurhasta 12 vuodeksi vankeuteen. Hänet luovutettiin Suomeen 2007 ja seuraavana vuonna Pönkä sai neljä vuotta lisää talousrikoksista.

Hän vapautui jouluna 2014 ja vangittiin uudestaan viime keväänä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.