Mainos

Video: Antti kuvasi suomalaisen Bemari-kuskin härskin ohittelun Via Balticalla – "Ajaminen on ihan hullua, pahimmillaan autojen välissä on vain muutama sentti"

0:32
Video on kuvattu perjantaina 12.heinäkuuta E67 -tiellä Ainazin kaupungin ja Riian välillä.

Keski-Eurooppaan autolla matkaavan suomalaisen Antin mukaan liikennekulttuuri muuttuu "villiksi idäksi" Viron ja Latvian rajalta, Via Balticalta. Antti tallensi pahimpia hetkiä auton kojelaudan ikkunan läpi. 

Baltian halki kulkeva Via Baltica on Antille vanha tuttu. Mies on ajanut samaa tietä useita kertoja. Reilun 1 600 kilometrin mittainen reitti on suorin valtatie Suomesta Tallinnan kautta Puolaan. 

Antin automatkojen varrelle on mahtunut vuosien varrella jos jonkinlaista. Antin mukaan liikennekulttuuri on rauhoittunut Viron puolella, mutta Latviaan tultaessa tilanne on yhä toinen. 

Antin mielestä reitin vaarallisin osuus on Viron ja Latvian rajalta Riiaan vievä tieosuus. 

– Ajaminen on ihan hullua, saa väistellä koko ajan kaahaavia autoja, jotka ohittavat vaikka vastaan tulee autoja, Antti kuvaa matkan kulkua. 

Hänen mukaansa pahimmissa tilanteissa jopa kolme autoa saattavat olla rinnakkain, vaikka kaistoja on vain kaksi. Vauhti nousee 100 kilometriin tunnissa, ja autojen välissä on vain muutama sentti, Antti kertoo. 

Idea kaahailun videotaltioimiseen syntyi jatkuvan autojen väistelyn tuloksena. Matkalaisten huomio kiinnittyi nopeasti siihen, että yllättävän monet törkeitä ohituksia ja kiilauksia tekevät autot olivat Suomen kilvissä.

Pian suomalaisin kilvin varusteltu auto kaahasi jo ohi. 

– Kaahaajissa on paljon virolaisia kuskeja, mutta erityisesti Suomen kilvissä olevat autot pistävät silmään. Liikennesäännöt ja terve järki unohtuvat heti kun pääsee ulkomaille.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja