VIDEO: Anna-Leena Härkönen ei lue omia kirjojaan: Tulee ällö olo

Tänään vietettävän Kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjailija Anna-Leena Härkönen puhui Huomenta Suomen Elämää-osiossa muun muassa suhteestaan omiin kirjoihinsa.

Anna-Leena Härkösellä on kirjahyllyssä kaikki omat kirjansa, mutta hän ei koskaan avaa niitä. Kirjailija myöntää, ettei hän pysty lukemaan omia kirjojaan.

– En todellakaan, hyi kamalaa. Jos minun pitää tarkistaa jokin kohta, soitan yleensä kustannustoimittajalleni tai luottoystävälleni, Härkönen kertoo Huomenta Suomen Elämää-osion haastattelussa.

Hän kertoo vieraantuvansa omista kirjoistaan heti saatuaan ne käsistään.

– Niiden lukemisesta tulee ällö olo. Kun saan kirjan painosta, silittelen vain sitä ja vilkuilen ihan vähän, ettei satu lyöntivirheitä silmään.

Välillä vanhoista omista kirjoista on ollut Härköselle myös konkreettista hyötyä.

– Joskus kun kirjoittaminen ei suju, saatan katsella ja koskea kirjojani. Ne muistuttavat siitä, että olen aikaisemminkin saanut jotain kirjoitettua ja julkaistua, Härkönen selittää.

Huomenta Suomen videolla Härkönen paljastaa myös muun muassa millainen lukija hän on, ja minkä kirjan hän sai juuri lainaksi mieheltään Riku Korhoselta.

Kirjan ja ruusun päivän nimikkokirja on tänä vuonna Härkösen teos Takana puhumisen taito, jota jaetaan kaupanpäällisenä keskiviikosta perjantaihin 10 eurolla kirjoja ostaneille. Kirja on kokoelma Härkösen ennenjulkaisemattomia kolumnityylisiä lyhyitä kirjoituksia.

– Aihepiiri on aika laaja, oikeastaan kaikesta maan ja taivaan väliltä olen kirjoittanut. Olen pyrkinyt siihen, että kirjassa on myös miehille luettavaa. Kaikki aiheet eivät ole naisen näkökulmasta, Härkönen kuvailee Huomenta Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat