Mainos

Veturinkuljettaja: Lapset leikkivät junaradalla – "elämäni 6-7 pisintä sekuntia"

Veturinkuljettaja kirjoittaa Facebookissa erittäin vaarallisesta läheltä piti -tilanteesta. Hän kehottaa kaikkia vanhempia varoittamaan lapsia siitä, ettei junarata ole leikkipaikka. 

Eilen julkaistua päivitystä on jaettu Facebookissa jo lähes 4900 kertaa.

Veturinkuljettaja kirjoittaa huomaavansa usein kiskoilla liikkuvia ihmisiä, vaikka se on lailla killettyä. Eilen hän joutui kuitenkin huolestuttavaan tilanteeseen, jossa hän ei ollut aikaisemmin ollut.

Kuljettaja kertoo ajaneensa Kouvolasta kohti Ristiinaa, kun tasoylikäytävällä sattui erittäin vaarallinen läheltä piti -tilanne.

– No tässä ylikäytävällä oli normaalisti puomit alhaalla ja kellot soi varoituksena siitä, että juna tulee.

Tästä huolimatta kuljettajan mukaan kolme tai neljä noin 10-13-vuotiasta poikaa olivat tulleet puomien ali kiskoille kepit käsissään.

– Minulle jäi vain hetki aikaa reagoida radalla oleviin lapsiin, joka tässä tapauksessa tarkoittaa viheltimen käyttöä ja hätäjarrutusta. Lapset olivat ilmeisesti keksineet uuden leikin, joka oli että kuka hyppää viimeisenä junan alta pois, ennen kuin juna tulee.

Kaikkien onneksi pojat ehtivät pois junan alta, mutta tapaus jätti veturinkuljettajaan jäljen.

– Mitäs, jos joku pojista olisi kaatunut kiskoille?! Tämä olisi päättynyt sillä ikävimmällä tavalla, josta luettaisiin huomisesta lehdestä... Voin sanoa, että tämä oli elämäni 6-7 pisintä sekuntia.

Veturinkuljettaja muistuttaa, että tavarajuna on painava ja se kulkee pienempää nopeutta kuin monet käytössä olevat matkustajajunat. Tästä huolimatta hän ei olisi ehtinyt tehdä mitään, jos joku pojista olisi kaatunut kiskoille.

– Laitan kuvan mukaan päivitykseen jossa näkyy dieselveturin kuljettajalle avautuva näkökenttä. Tämä on tosi suppea. Tässä tapauksessa on veturin lyhyempi nokka menosuuntaan, mutta voisi olla myös pidempikin nokka menosuuntaan.

Päivityksestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.