F1-kuskin varikkopysähdys meni täysin mönkään – vakava onnettomuus lähellä: "Se oli pelottavaa"

F1-talli Alpinen ranskalaiskuljettajan Pierre Gaslyn varikkopysähdys epäonnistui Kiinan osakilpailussa.

Gasly kurvasi varikolle kilpailun 14. kierroksella, mutta ranskalaisen pysähdys epäonnistui. Varikkomekaanikko ei saanut oikeaa takarengasta irti nopeasti, mutta Alpinen varikkovalo välähti silti vihreällä.

Gasly oli jo lähdössä liikkeelle, vaikkei takarengas ollut vielä paikallaan. Nytkähdyksen seurauksena yksi tallin mekaanikoista oli jäädä alle ja kaatui maahan.

Ranskalaiskuski kertoi kisan jälkeen, että onneksi mekaanikko ei loukkaantunut tilanteessa.

– Joo, se oli oikeastaan aika pelottavaa. Valo vaihtui vihreäksi, joten laskin kytkimen, mutta sitten valo palasi heti punaiseksi. Sitten näin hänet peilistä ja sen, ettei rengas ollut paikallaan. Mekaanikko on kunnossa. Pelkäsin hieman, että hän olisi loukkaantunut, Gasly kertasi tapahtumia PlanetF1:n mukaan.

Gaslyn ja Alpinen alkukausi on ollut surkea. Gaslyn ja tallin pistetilit eivät ole vielä auenneet, eivätkä varikkopysähdysten aikana tehdyt virheet ainakaan paranna tallin mahdollisuuksia 

– Meillä on ollut tänä vuonna pari tilannetta, jossa olen menettänyt aikaa varikolla, joten olen varma, että me tutkimme tarkasti, mitä tapahtui ja parannamme ensi kerralla.

Lue myös:

    Uusimmat