Vettel taktiikastaan: Lopulta oikea päätös

Red Bullin Sebastian Vettel ei purnannut Kanadan GP:n jälkeen huonosta varikkotaktiikastaan, joka maksoi hänelle palkintopallisijan.

- Nyt on helppoa analysoida ja tietää kaikki, mutta mielestäni opimme tänään sen, että kisat voivat olla mielenkiintoisia viimeiselle kierrokselle asti, Vettel totesi kisan jälkeen.

Yhden pysähdyksen taktiikkaa yrittäneen Vettelin oli pakko tehdä ylimääräinen varikkokäynti vain 8 kierrosta ennen maalia, mikä pudotti hänet neljänneksi. Paalupaikalta lähtenyt Vettel oli pudonnut Lewis Hamilton ja Fernando Alonson taakse ensimmäisten varikkokäyntien yhteydessä.

- Lewis päätti tulla toista kertaa varikolle, mutta Fernando ja minä teimme päätöksen jatkaa radalla. Minulla oli varsin mukava tunne renkaista ja toivoimme tietysti saavamme tällä tavalla takaisin sijoituksen, mutta sitten kävi ilmi, että oli oikea päätös tehdä toinen pysähdys, Vettel kertasi voittotaiston ratkaisevia hetkiä.

Vettelin renkaat kuluivat lopulta niin huonoon kuntoon, että suunnittelematon varikkokäynti oli pakko tehdä.

- Päätimme tehdä varikkokäynnin muutamaa kierrosta ennen maalia - varikkokäynti ei ole täällä niin pitkä, noin 15 sekuntia - ja se oli lopulta oikea päätös. Ennen pysähdystä olin 3-4 sekuntia perässä Fernandoa, mutta lopussa olin 6 sekuntia hänen edellään. Se oli hyvä päätös ottaen huomioon, mitä voi menettää, kun kisaa on enää 8 kierrosta jäljellä, Vettel totesi.

Lue myös:

    Uusimmat