Lotus-pomo: Aika-ajoa on kohennettava

Lotus-tallin on keskitettävä tarmonsa aika-ajosuoritusten kohentamiseen, katsoo tallin ratatoimintojen johtaja Alan Permane.

Tallin kuljettaja Romain Grosjean nousi sunnuntaina Kanadassa kisan kakkoseksi seitsemännestä lähtöruudusta. Kimi Räikkönen nousi myös pisteille kahdeksanneksi ruudusta 12.

- Meillä on ollut hieman vaikeuksia aika-ajossa, joten sillä alueella on nyt tehtävä töitä. Osa johtuu kuljettajista, osa autosta. Romain ei varmasti ole sataprosenttisen tyytyväinen itseensä aika-ajossa, mutta kunhan autoon laitetaan hieman lisää polttoainetta ja hän pääsee hyvään rytmiin, niin homma toimii, kertoi Permane SPEED.comille.

Permane katsoo tallin E20-auton mahdollistaneen Grosjeanille Kanadassa pitkän stintin pehmeillä renkailla.

- En halua ottaa kuljettajilta mitään pois, mutta paljon on kiinni autosta. Ei ole mikään vahinko, että kuljettajat saavat tällä autolla yhden pysähdyksen taktiikan toimimaan, eivätkä kaksi kuljettajaa onnistu siinä Ferrarilla, Permane jatkoi.

Permane vakuuttaa tallin olleen tyytyväinen Räikkösen kahdeksanteen sijaan Kanadassa, vaikka suomalaiskuski kilpailikin vastaavalla taktiikalla kuin kisan kolmanneksi sijoittunut Sauber-kuski Sergio Perez.

- Sellaisella radalla, jolla ohittaminen startissa on erittäin vaikeaa ja joka kuluttaa vähän renkaita, ei ole lupa odottaa paljon enempää, kiteytti Permane.

Lue myös:

    Uusimmat