Vettel pääsi sittenkin juhlimaan karaokella

Sebastian Vettel juhli toista formula ykkösten maailmanmestaruuttaan pienessä irlantilaisessa karaoke-baarissa Suzukassa Japanissa.

Ennen mestaruuden varmistanutta kisaa Vettel harmitteli, että Suzukan ennen radan vieressä ollut, F1-mestaruusjuhlia usein isännöinyt karaokebaari The Log Cabin on sulkenut ovensa.

Saksalainen löysi kuitenkin toisen karaokepaikan missä tarttui mikkiin ja lurautti Frank Sinatran tunnetuksi tekemän My Wayn.

Juhlat pysyivät varsin maltillisina, sillä Vettelin työt jatkuivat heti maanantaina Yokohamassa Red Bull -tallin yhteistyökumppanin tilaisuudessa. Kilvanajokin jatkuu jo viikonvaihteen Korean gp:ssä.

- Vähän siinä illan mittaan "liideltiin", ei kuitenkaan kovin paljon, kun tästä pitää jatkaa heti Korean kisaan, Vettel totesi.

Vaikka mestaruus on varmistunut, Vettel sanoo janoavansa voittoja kauden viimeisissä gp-kilpailuissa.

- Tässä on vielä neljä kisaa jäljellä, joissa halutaan taistella voitosta, Vettel kertasi omaa ja tallinsa halua päättää kausi menestyksekkäästi.

Vettelistä, 24, tuli sunnuntaina F1-sarjan nuorin tuplamestari ja yhdeksäs kuljettaja, joka on pystynyt mestaruuteen peräkkäisinä kausina. Tuossa tilastossa hän nousi lajin historian lehdillä samaan kerhoon muiden muassa Juan Manuel Fangion, Ayrton Sennan ja Michael Schumacherin kanssa.

- Se tuntuu ajatuksena aika oudolta. Olen aina pitänyt F-ykkösten historiasta ja nyt olen itse osa sitä.

Vettel tunnusti, että mestariksi nouseminen vaatii joskus itsekkyyttä, jonka kanssa ei ole helppo elää.

- Joskus kun ei ole tehnyt oikeita päätöksiä, eikä ole ollut se kaikkein reilun kaveri, sitä saa vähän painiskella, että pystyy hyväksymään itsensä, Vettel sanoi.

- Mutta on se lopulta aika lyömätön tunne, kun voi katsoa peiliin tietäen löytäneensä oman tien huipulle.

Enkelin kasvot kätkevät tappajan

Saksalainen media täyttyi Vettelin ylistyksistä mestaruuden ratkettua. Leipziger Volkszeitung -lehti kuvasi Vetteliä supertähdeksi, joka ei käyttäydy kuten tähdet. Lehden mukaan Vettelin käytös on aina moitteetonta.

Samoilla linjoilla oli Westfalische Nachrichten -lehti. Sen mukaan skandaalien ja juonittelun täyttämien vuosien jälkeen formula ykkösistä syntyy nyt positiivisia otsikoita ja se on Vettelin ansiota.

Bild-lehti kuvasi saksalaissankarin kilpailijanominaisuuksia toteamalla Vettelin enkelikasvojen kätkevän ”tappajan”.

Lue myös:

    Uusimmat