Vettel Bottaksen voiton ratkaisuhetkistä: Sillä ei ole väliä

Ferrarin Sebastian Vettel tunnusti suoraan, että Valtteri Bottas oli kovin kuljettaja sunnuntain Venäjän F1-osakilpailussa.

Bottas sai kisaan unelmastartin kolmannesta ruudusta ja jätti taakseen paalulta startanneen Vettelin sekä tämän tallikaverin Kimi Räikkösen. Bottas pääsi karkuun Vetteliltä ennen renkaidenvaihtoa, mutta kisan lopussa saksalainen pisti Mercedes-kuski Bottaksen todella ahtaalle.

Bottaksen avausvoitto ratkesi lopullisesti vasta viimeisellä kierroksella, kun suomalainen pääsi nopeasti ohi kierrokselta jääneestä Felipe Massasta. Vettel sen sijaan jäi hetkeksi jumiin Williams-pilotin taakse.

- Ajattelin, että saatan saada ohitusmahdollisuuden takasuoralla. Olin varma, että Massa päästää minut ohi kolmosmutkassa, enkä menettäisi paljoakaan aikaa. Lopulta menetin enemmän aikaa kuin olin toivonut, Vettel sanoi palkintokorokehaastattelussa.

- Mutta sillä ei ole väliä. Tässä vieressä on kilpailun paras kuljettaja. Isot onnittelut Valtterille uran ensimmäisestä voitosta, tämä on hänen päivänsä, Vettel painotti.

Vettelin mukaan kisan ratkaisu tapahtui jo startissa. Bottas sai hyötyä imusta pitkällä lähtösuoralla.

- Saimme varmaan yhtä hyvän lähdön kuin Valtteri. Yritin puolustaa sisäpuolelta, mutta jarrutuksessa hän oli jo edellä ja pystyi sulkemaan oven minulta. Loistavaa työtä Valtterilta, Vettel kehui.



Lue myös:

    Uusimmat